nabore.bg

Вкусно

Караджовски сарми

Необходими продукти: 1 морков, 2-3 кисели краставички, 150 г пресни печурки, кисело зеле за сарми, куркума, индийско орехче, лют червен пипер, 4 с. л. доматено пюре, соев сос, джинджифил, 1 кг свински бут, 200 г топено сирене, 4-5 скилидки чесън

Начин на приготвяне: Зелевите листа се почистват от кочаните. Котлетите се начукват. Краставичките и морковът се нарязват на тънки ивици.

Върху всеки котлет се слагат нарязани краставички и морков. Отгоре се нанася по 1 ч. л. от топеното сирене и се поръсва с подправките. Прибавят се нарязани на филийки пресни печурки. Във всяко зелево листо се поставя котлет и се увиват сарми.

Кочаните се подреждат на дъното на йенска тенджера и върху тях се нареждат сармите. Прибавят се доматен сос, олио, соев сос и се налива вода. Ястието се пече в умерено загрята фурна 40-50 минути. 

 

ВАЖНО! 

Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg

Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.

Пишете - не ни жалете!