nabore.bg

Докторе, защо?

Знаете ли, че: Какво ни дава гроздовото семе

Гроздовото семе съдържа висока концентрация уникален вид антиоксиданти, наречени олигомерни проантоцианиди. Клинични изследвания показват, че те са много по-силни от витамин С и от витамин Е. Гроздовото семе е един от малкото антиоксиданти, които преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпалително и антиалергично действие. Екстрактът прави кръвоносните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобрява проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри.

С напредване на възрастта телата ни произвеждат по-малко антиоксиданти, които да се борят със свободните радикали. А те могат да причинят сериозни здравословни проблеми – сърдечно-съдови заболявания, разширени вени, задържане на вода, артрит и много други. Със своите натурални биофлавоноиди – олигомерните проантоцианидини – Гроздовото семе защитава клетъчните мембрани от оксидативни щети, причинени от свободните радикали. Катехините, които са друга съставна част на гроздовото семе намаляват алергичните отговори на организма, инхибирайки ензимите, въвлечени в образуването на хистамина. По този начин се намаляват симптомите, свързани с алергията. А редуцирането на хистимина в стомаха предпазва от стомашни неразположения и проблеми.

Гроздовото семе осигурява сърдечно-съдова защита, чрез превенцията на оксидацията на липопротеините (LDL), което ги прави неспособни да се прилепят към стените на кръвоносните съдове. Освен това, екстрактът от гроздово семе заздравява самите стени на кръвоносните съдове, което ги прави устойчиви. Заздравява капилярите, осигурявайки им добра наличност на кислород и хранителни вещества към мозъка и цялото тяло. Това влияе и на ензимите, свързани с кръвообращението, което, от своя страна, може да понижи високото кръвно налягане.

Защитавайки и увеличавайки усвояемостта на витамин А и С, екстрактът от Гроздово семе, влияе и на кожата и нейната способност да образува бръчки. Последни проучвания сочат, че екстрактът от Грозодово семе може да стимулира растежа на косата и да ограничи косопада.  

Комбинацията на Гроздово семе с Гинко билоба действа благотворно върху укрепването на кръвоносните съдове, при загуба на памет, неспособност за концентрация, сърдечни-съдови заболявания, високо кръвно и студени крайници. GinkgoVin (ГинкоВин) съдържа комбинация от висококачествени, синергично действащи екстракти от Гинко билоба и Гроздово семе. GinkgoVin е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Повече информация можете да научите на: http://botanic.cc/kachestvena-ginko-biloba-kak-da-q-poznaem/