nabore.bg

Докторе, защо?

Чалъми: Как да добием „жива” вода?

Всеизвестна е истината, че суровите зеленчуци съдържат ензими, които подпомагат смилането на храната и пълноценното й усвояване. Твърди се, че дори абсорбират раковите образувания. Особено полезни са зеленчуковите сокове, които освен пълноценна храна са и отлично лекарство, защото съдържат “жива” (органична) вода (за разлика от питейната и изворната, които са неорганична, мъртва  вода). Сезонът сега е благодатен да пречистим организма си и да го заредим с нова енергия.

СОК ОТ МОРКОВИ – Спомага целият организъм да се приведе в изправност. Подобрява апетита, храносмилането, структурата на зъбите, зрението, повишава съпротивителните сили на организма.

СОК ОТ МАРУЛЯ – Съдържа така ценните за организма калий, калций, магнезий и фосфор, който е съставен елемент на мозъка. Салатата съдържа и сяра и стимулира далака – акумулаторната батерия на организма, в която кръвта се пречиства. Сокът от зелените листа е отличен стимулатор за нервната система, белите дробове и кръвообращението.

СОК ОТ КРАСТАВИЦИ – Особено е полезен при смущения в кръвното налягане – високо и ниско. Регулира растежа на костите, състоянието на зъбите и венците, ободрява.

СОК ОТ ЦЕЛИНА – Съдържа биологично активен натрий. В съчетание с моркови дава феноменални резултати – особено при авитаминоза. При неврози  възстановява нервните клетки.

 

Наборе.бг