nabore.bg

Хората говорят

Жената Каучук вае тела на 70-годишни

Съжалявам, че не поисках от Живков апартамент и кола, казва някогашната любимка на Първия, Вили Кожухарова

 

Младият дух спасява съсипаното тяло, пише Вили Кожухарова, не къде да е, а в интернет! 66-годишната пенсионерка, известна като Жената-каучук и мис Кобрита, в момента е най-активна там - на стола пред компютъра. “Едно време се чувствах като дете на боговете, а сега защо Бог не направи така, че да не ме болят ставите?! Всяко ставане ми е съпроводено с ох!” Това не пречи на някогашната любимка на Живков все още да преподава своята гимнастика и да извайва телата не само на млади таланти, но и на 70-годишни баби. “Да, архитектката на метростанция “Жолио Кюри” ми е клиентка. Тя е истински пример за силен дух и постоянство!”

Гъвкавата жена казва пред “Златна възраст”, че

 

не се оплаква от пенсията си,

 

а най-голямата радост в момента са четирите и внучета... Децата на сина й, я наричат не бабо, а Вили! Ходят заедно в кварталния минерален басейн в кв. “Овка купел” и тренират по малко с баба си във фитнеса й. Когато веднъж попитали по-голямата й внучка - “това с теб кой е?”, тя отвърнала: “Това е Вили, на тати майка му!” Ааа, значи ти е баба, отвърнали й, а тя извикала: “Нее, това е Вили, вие въобще не познавате баба, тя е вкъщи” (става дума за другата баба).

И те са гъвкави, но Вили не иска да наследяват кариерата й. Убедена е, че не е възможно едно дете да слага тази си на главата и да расте нормално. “Аз съм висока, защото започнах с каучука по-късно - на 24 години. Ако бях започнала още когато майка ми откри, че съм гъвкава, нямаше да порасна.”

 

Храни се предимно с чесън и със сладък лук,

 

защото освен че са естествени антибиотици, от тях се слабее, а и всичко останало е напомпано с изкуствени неща. Спомня си, че навремето като работела в Германия се прехранвала с този сладък лук, който е като ябълка, много сочен и силен антиоксидант. “Тогава нямах време да готвя, купувах си някаква салата и хапвах от него. Отслабнах доста килограми без да се усетя.”

Не понасям фалша и лицемерието, отсича Вили и обяснява, че винаги разпознава кой е искрен и кой не, когато наблюдава отстрани хората. Смята, че хората не бива да са напълно открити с околните, за да не злоупотребяват с добрината им. Може би затова и навремето не е допускала да припарят около нея,

 

нито пък си е държала езика зад зъбите.

 

Затова всички изпитвали страхопочитание към особота й, а мъжете я охажвали безуспешно. “Ударих шамар на Хачо Бояджиев първият път, когато го видях!” Когато режисьорът се приближил до нея и казал, че това е следващата жена, с която ще бъде, тя го зашлевила, а той казал: “Аз съм Хачо Бояджиев!” При първата среща със Стефан Данаилов, актьорът налетял да я целуне, а той се стреснала и казала: “Аз съм учителка!” Иван Славков също бил сред обожателите на Мис кобрита и по времето когато бил директор на националната телевизия преместил цялата програма на вариетето в телевизията, вместо в бара, за да бъде изваяното тяло на Вили по-близо до него.

Разказва и за Живков. “Беше добър човек! Спомням си като влезе в гримьорната.

 

Попита ме колко пари получавам,

 

колко ми струва роклята, имам ли кола..., но не посмях да му кажа, а сина ми в същото време вика: “А-а чичо Тошко!” Тя му казала, че това е другаря Живков, а Тато отговорил: “Чичо към му на детето!” Разбрала, че е негова любимка от другите, а по време на един номер Орфи и дава идеята да вземе вратовръзката на Живков, който бил в публиката, да я завърже и да му я върне. Приближила се до него, а всички около него бръкнали в кобурите си. Тогава разбрала, че нещата са сериозни, а Тато я спасил като взел един букет и й го подал. “Направих си номера и му върнах цвете от букета с автограф. Как не му написах тогава, че нямам апартамент, че нямам кола!? Сам щеше да ме извика и да ми даде, както стана с Мамалев. Получил бележка

 

и казал да му дадат апартамент.

 

Като отишъл да го види, разбрал, че са му дали боксониера и веднага разпоредил да му дадат хубаво жилище. Който се е сетил да му остави бележка, всеки е получил, защото ние нямахме достъп до него. Хората около него го пазеха. Царят дава, пъдарят не дава. Живков беше добър човек!”

По време на концертите се пееха все песни за България, но веднъж, излиза Лиана Антонова и казва, че ще изпее нещо джазово. “А така Лиянче, дай джазовото!”, каза Живков.

“Сега, ако имам една бомба ще отида да ги убия всичките в парламента или

 

ако имах здрави крака

 

щях да организирам пенсионери да тръгнем на протести, но те повечето са с бастуни, в колички... Но като съм на сцена винаги съм готова да тръгна, сцената дава ищаха, както вика Стоянка Мутафова.”

 

Драгомира ИВАНОВА, вестник „Златна възраст”

 

 


Г-жа Кожухарова с любимите си внуци на плажа

Г-жа Кожухарова с любимите си внуци на плажа

Ето какво може и днес 66-годишната пенсионерка

Ето какво може и днес 66-годишната пенсионерка

Вили Кожухарова в началото на кариерата си

Вили Кожухарова в началото на кариерата си

Гъвкавото тяло на актрисата и днес не се е променило

Гъвкавото тяло на актрисата и днес не се е променило

Един от коронните номера на Вили - тази стройна жена влиза в този миниатюрен куб

Един от коронните номера на Вили - тази стройна жена влиза в този миниатюрен куб