nabore.bg

Лични драми

Изповед: Не искам да остана самотна

Дайте ми съвет, как да се измъкна от циганското село, в което живея

 

Не съм омъжена и се безпокоя да не остана сама. Дадох обяви за запознанство в различни вестници, но тези, с които се видях са все неподходящи. Преди две години се влюбих неочаквано в по-млад мъж от мен. Заговаряла съм го, но нямах смелост да му кажа това - нали ние жените все чакаме мъжете първи да ни го кажат. Той се премести на друго място да работи, смени и мобилния си телефон.
Преди много години брат ми се ожени и доведе съпругата си да живее у дома, когато бях на 20 години. Изчезваха ми предмети и снимки. Смятам, че това е нейна работа!
Днес стоя в бащината съборетина с много малка пенсия, с която не мога да стигна до никъде. Учих висше образование, икономика, след което разбрах, че всичко на този свят е с връзки. Искам да напусна циганското ни село. Тук за циганите всичко е без пари. Майка ми почина 10 години преди татко, който ме подлагаше на тормоз. Заболях от диабет. Силите ми ме напускат и не мога да си върша домакинската работа, всичко е повредено.
Ще ми се да имам добър, честен другар, който да ме подкрепя в живота. Да не живея в мъка, както сега. Много съм отчаяна. Посъветвайте ме какво да направя.

 

С. Ц.