nabore.bg

Тежката дума

Фронтално: Изчезналата вода на Перник – лъжи без край

Случаят с водата на област Перник е един от поредицата „бисери“ на ГЕРБ и на Борисов лично. Както Бойко, така и негови министри и зам.министри се стараят да ни убедят, че язовир „Студена“ не е ремонтиран откакто е построен, така че те нямат никаква вина за случилото се. Знаем, че за Бойко и компанията му лъжата няма граници.

Борисов за последно каза на 28 декември 2019 г. в предаване по БТВ, че „от 52 години не е пипано нищо“ (по язовир „Студена“).

 

Така ли е наистина?

 

А ето какво е казала бившата министърка Лиляна Павлова: „Така че, искам да успокоя всички, че – да, язовирът е в ремонт… Стартираме проекта днес (9 ноември 2016 г.)…“

Това са думи на Лиляна Павлова! Тя казва още, че технологията е много специално избрана, че всички полагания се извършват по много специален начин  че надзорниците ще наблюдават по специален начин. Много специални неща на едно място и накрая – нищо!

Някой лъже, но кой?

Бойко Борисов ни бомбардира всеки ден с нови измислици и лъжи, но нещастието, сполетяло перничани, а и други райони на страната, не му дава право да се гаври с тях. Става въпрос и за 32 милиона лева, заем от Световната банка и участие на бюджета. Извършен ли е ремонт с тези пари, или не? Откраднати ли са пари, колко и от кого?

 Ето работа за прокуратурата, на която изпращаме този материал. Ще го споделим и с други институции.

Борисов говори за десетки нови язовири, построени от него. Павлова споменава два започнати – язовир „Пловдивци“ в Рудозем – 50 млн. лв. инвестиция и язовир „Луда Яна“ в Панагюрище, но не казва нищо за инвестицията в него. Остава неизяснена съдбата на останалите 100 млн.лв.

Ако „Пловдивци“ е глътнал 50 млн.лв., възможно ли е „Луда Яна“ да е погълнала 100 млн.лв.? Завършен ли е напълно строежът на двата язовира и ако не – защо, и какви пари са вложени наистина в изграждането им? Има ли „усвоени“ финансови средства и от кого? Ако има извършено подобно деяние,

 

Бойко ще обвини вероятно Адам и Ева

 

или комунистите.

До държавните институции и до медиите изпратихме сигнал, изпратен ни от професор Елит Николов, главен редактор на сп.„Проблеми на културата“, който  информира, че още от царско време е построен водопровод от Рила планина до Банкя. Според сигнала, пътят му преминава южно от с. Кладница, минава през царската резиденция край Чуйпетлово, по височината южно от с. Рударци и преминава през територията на с. Драгичево (вероятно и на Мошино) по посока към Банкя. „Зная със сигурност, че го използват пълноценно и знатните хора, живеещи или пребиваващи в тоя курорт“, казва професор Николов.

По този сериозен сигнал мълчание запазиха бившият областен управител г-жа Соколова, сегашният кмет на Перник и други висши служебни лица. Водопроводът е нанесен на съответните карти, остава да се провери кои хора са включени законно и незаконно към него.

 

Какво пречи на такава проверка,

 

думата БАНКЯ ли? Ако другарят Хрушчов беше жив, щеше да ни изнесе една поучителна лекция срещу култовщината. Ето още работа за прокуратурата, която обикновено отговаря едносрично: „Отказвам да…“ Толкова могат, толкова им е разрешено, затова така реагират.

Този път се постарайте, господа прокурори, няма да сбъркате. Знаете, че вечна власт няма, затова се гответе от сега за промяната. Настоящият материал изпращаме по електронен път на съответните институции и на медиите и на Градска прокуратура в София, на която го внасяме и на хартия в първите дни на 2020 година.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник "Българиябезграници"


Д-р Веселин Соянов

Д-р Веселин Соянов