nabore.bg

Докторе, защо?

Пониженият имунитет през зимата провокира разграждане на колагена в ставите

Сигурен симптом за понижените функции на имунната система  през студените месеци от годината са изострените болки и скованост в ставите и гърба.

Инфекциозните заболявания /вирусни и бактериални/, започват понякога като обикновено неразположение, често преминават в усложнения, предизвикващи възпалителни процеси, които атакуват колагена в хрущяла на ставите. Намалените съпротивителни сили на организма са пряко свързани с понижаване нивото на глюкозамин - основният структурен елемент на ставните повърхности.

При нормално състояние той стимулира производството на колаген и подобрява функциите на ставите и муксулите. Поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан.

За да подпомогне изграждането на хрущяла, да намали възпалителните процеси, причиняващи болка и да подобри подвижността, е създаден продуктът ForFlex  от серията Botanic, с изцяло натурален състав от растителен Глюкозамин и екстракти от Босвелия /Индийски тамян / и Джинджифил.

Растителната форма на глюкозамина  се усвоява пълноценно и  естествено от организма. Благодарение на ниското си молекулно тегло, той прониква изцяло в засегнатите стави. За разлика от глюкозамина, извлечен от морски ракообразни, растителният може да се приема и от хора, алергични към морски дарове, както и от вегетарианци, и от постещи.  Подходящ е и за превенция, и за хора, натоварени с физическа дейност. 

Босвелия Серата, позната още като Индийски тамян, е билка със силно противовъзпалително средство и с терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.

Произхождащият  от Азия, джинджифил традиционно се използва като противовъзпалително, съдоразширяващо, болкоуспокояващо и антитромботичен ефект средство.

Продуктът ForFlex, от серията Botanic, съчетаващ трите  съставки (Растителен глюкозамин, Босвелия Серата и Джинджифил), предоставя на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта!

www.botanic.cc