nabore.bg

Вкусно

Яйца върху задушен спанак

 
Продукти:

  • 1/2 глава лук кромид
  • 250 г спанак
  • 2 с. л. олио
  • сол на вкус
  • 200 г натрошено сирене
  • 25 г кашкавал
  • 5 яйца
  • 100 г краве масло
  • 1 ч. л. червен пипер
  • смлян черен пипер
 

Приготвяне:

1. Дребно нарязаният лук и спанакът, нарязан на ивички, се задушават до омекване в олиото и малко вода със сол на вкус. Прибавя се сиренето. Сместа се разбърква и се разпределя на порции в чинии, като отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.
2. В тиганче с гнезда за яйца, намазани с олио, се пускат от ниско счупените яйца, като се внимава да не се разкъса жълтъкът, и се изпържват. Изваждат се с двурога вилица (чрез пробождане на белтъка) и се поставят върху спанака.
3. Маслото се запържва с червения пипер и с него се поливат яйцата, които предварително са поръсени с черен пипер и сол. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.
 
Бележки:

Това приятно пролетно ястие може да се приготви и с коприва.

Янка Йорданова от Сливен
 
Добър апетит!!!



Източник:  gotvetesmen
 

Яйца върху задушен спанак

Яйца върху задушен спанак