nabore.bg

Красиви всеки ден

В десятката: Кои са най-добрите храни за красота и тонус

Морковите подмладяват кожата, чесънът преборва бръчките

 

Ябълков оцет – Освен заздравяващите качества, ябълковият оцет поддържа кожата гъвкаав и еластична. Високата концентрация на ензими помага да се отстранят мъртвите клетки. Той спомага за отстраняването на мазнините и за по-добро храносмилане.

Моркови - Те поддържат най-горния слой на кожата от преждевременно остаряване. За това спомага наличието на голямо количество витамин А.

Сирене - За да се сдобиете с красива усмивка, добавете резен или два в диетата си. То блокира бактериите в устната кухина и предотвратява появата на кариес.

Цитрусови плодове - Спомагат на клетките за образуване на естествен колаген. Той не може да бъде добавен външно, и затова цитрусовите плодове и фрешовете от тях са толкова важна част от всекидневната диета.

Боровинки - Те помагат на уринарния тракт да бъде в добро състояние. 

Чесън - Той се бори активно с бръчките и възстановяването на тъканите.

Нискомаслено кисело мляко - Богато на калций, помага на зъбите ви да са здрави и без кариеси.

Сладки картофи - Витамин А е познат с изключителните си свойства срещу обарзуването на бръчки. Той се съдържа в изобиле в сладките картофи. Резултатът е гладка и мека кожа.

Домати - Тези “любовни ябълки” ще направят кожата ви прекрасна. Доматите са богати на витамин А, витамин С и калий.

Житни кълнове - Ако искате да се отървете от досадните пъпки бързо и ефикасно, не забравяйте да добавяте две-три супени лъжици към диетата си. Можете да ги добавите към кисело мляко или пълнозърнести храни.

                                                                   

Наборе.бг