nabore.bg

Докторе, защо?

Хормоналният дисбаланс при мъжете – все по-често срещано явление

50% от мъжете над 50-годишна възраст страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата

 

Заболяванията на простатата се срещат все по-често. Това зависи както от хормоналните изменения, които настъпват у мъжа след определена възраст, така и от начина на живот и хранене. Некачествените храни пряко влияят на хормоналния баланс в организма. Неговото равновесие осигурява качеството на живот и обратно - неговият дисбаланс нарушава ежедневието. След като навършат 40 години, при мъжете настъпват естествени хормонални промени по подобие на менопаузата при жената. Определят се с термина „андропауза”. Проявленията им са свързани именно с прогресивно намаляващите нива на свободния тестостерон, докато нивото на естрогените (женските полови хормони) остава същото или относително нараства. Повишаване нивото на естрогените е все по-често явление. Причината е в присъствието на така наречените ксеноестрогени  (или фалшиви естрогени). Най-честите източници са различните деривати на нефтохимията: пестициди, пластмаси, емулгатори (съдържащи се в почти всички козметични продукти), месо от третирани с естрогенни препарати животни. Всички ксенохормони са токсични и болшинството от тях имат естрогенно въздействие върху мъжкия и женския организъм. Разграждането на естрогена се извършва в черния дроб, т.е. всякакви проблеми с него (възпалителни процеси, хепатит, цироза) допълнително допринасят за увеличаване нивото на естрогена.

 Хиперплазия на простатата (ДХП) влияе много силно върху качеството на живот на пациентите. 50% от мъжете над 50-годишна възраст страдат от това заболяване.  Именно недоброто усвояване на тестостерона и превръщането му в дехидротестостерон и естроген са някои от основните причини за появата му.

 Симптоматиката на ДХП се изразява в: често уриниране (както през нощта, така и през деня), затруднения в началото на уринирането, намаление  количеството и силата на пикочната струя. Лечението често е свързано с медикаменти, притежаващи странични ефекти. За радост, има по-щадящи начини, които са на  базата на растителни субстанции.

 ПростаРен (ProstaRen) e специално разработена синергична формула от висококачествени екстракти от Теснолистна и Дребноцветна Върбовки, Гроздово семе и Органичен Селен. Тя действа благоприятно едновременно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата. Възпира растежа на епителните клетки, подпомага  естествената дейност на простатната жлеза, действа противовъзпалително и антибактериално. Търсете в аптеките!

За повече информация посетете www.botanic.cc