nabore.bg

Докторе, защо?

Активно дълголетие: Ходете боси, заземявайте се!

В своето ежедневие ние сме буквално потопени в океан от електромагнитни полета, излъчвани от различни уреди. Всеки електрически уред, от обикновената настолна лампа, ютията, готварската печка и сешоара до компютъра и мобилните телефони, има поле, което се предава на човешкото тяло и се намесва в естествените биоелектричeски процеси на тялото, като влияе отрицателно на цялостното здраве.

Когато човек е заземен, той е част от земното електричество и става недосегаем за електромагнитните полета на уредите, с които е заобиколен.

Разходката на бос крак е безспорно най-доброто, което човек може да направи, за да възстанови нормалния електрически баланс в тялото си. Ходилото има повече нервни окончания на квадратен сантиметър от която и да е било друга част от тялото. Най-добре е да се осъществява контакт поне 2-3 пъти на ден със Земята. Ходене или седене на земята, за предпочитане на трева, по 30-40 мин. на ден е достатъчно. В градски условия, разбира се, е по-сложно. Като компромисен вариант се посочва ходенето върху цимент, за предпочитане овлажнен. Циментът, който е съставен от вода и минерали, е добър проводник, освен ако не е запечатан или боядисан. Асфалтът е нефтен продукт и няма качествата на проводник. Същото се отнася и за дървото и винилните продукти.

Къпането в морето или реката е много добър начин за заземяване. Солената вода е в пъти по-добър проводник от сладката вода.

Заземяването предотвратява възпалителни процеси от всякакъв характер, спирайки по този начин развитието на много заболявания, които започват с възпаление.

Когато кожата на тялото е в контакт със земята, то се снабдява със свободни електрони и изравнява своя потенциал със земния. Ако човек стои на открито, но изолиран от земята, то неговото тяло изравнява заряда си с положително заредената атмосфера и той натрупва повече електричество. При контакт със земята, електричеството от приблизително 3,7 V спада до 0,007 V, което е разлика от 467 пъти!

 

Наборе.бг