nabore.bg

Тежката дума

Коментар: Годишните награди, които никой не иска

Пълно е с номинации - през 2014-та имаше доста крадци, фалити и кадидати за незаслужени постове

 

Преди Коледа и нова година, както знаете, започват разни класации и раздават награди – за спортист на годината, футболист на годината, банкер на годината… Всъщност банкер този път няма да има, защото даже тях ги хвана срам след скандалите около КТБ и банка „Виктория“. То след мача с Малта си струва да се запитаме трябва ли да има и футболист на годината, ама от БФС се намесиха и май ще има. Тия наистина нямат срам…

А щом дават такива смешни награди, защо да не обявим и други подобни? Можем да обещаем спокойно крупни суми, защото няма да се явят кандидати да ги получат. Предлагам ви няколко категории с по три номинации.

 

Беглец на годината

 

Изисквания към кандидатите: Да са обявени за национално издирване, да не са открити и да са включени в листата на Интерпол.

Номинирани: Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, Хосе Мартинез и Николай Николов. Последните двама избягаха от Централния затвор в София на 30 април и така и не бяха намерени. Предполага се, че са в чужбина. За Сертов също.

 

Фалит на годината

 

Изисквания към кандидатите: Да дължат минимум 1 милион евро и да имат да връщат пари на повече от 100 физически или юридически лица.

Номинирани: Цветан Василев (КТБ), Петър Илиев – изпълнителен директор на НЕК (дългове за над 3,5 млрд. лв.), кметът на Перник Иван Иванов (общината има 16 млн. лв. задължения и запори за над 6 млн.).

 

Обединител на годината

 

Изисквания към кандидатите: Да са предизвикали единодушни протести срещу себе си дори от хора с противоположни възгледи и интереси.

Номинирани: Слави Бинев (народен представител от Патриотичния фронт, преди това евродепутат от „Атака“), архимандрит Дионисий, Божи човек, Иван Искров, председател на БНБ.

 

Крадец на годината

 

Изисквания към кандидатите: Да са откраднали изключителни ценности и да не са заловени. Предимство имат неизвестните.

Номинирани: Крадецът на тефтерчето на Филип Златанов; крадецът на ятагана с канията, ножа и пищова на Хаджи Димитър от къщата-музей в Сливен; крадецът на паметника на връх Шипка.

Гласувайте за вашите фаворити с есемеси до арменския поп, докогато искате. Резултатите ще бъдат обявени на тяхната Коледа – 7 януари 2015 г., по Радио Ереван.

 

Крум БЛАГОВ


Крум Благов

Крум Благов