nabore.bg

България

Шок и ужас! Глобиха баба с 58 бона, тя заплаши – ще се беся!

Пенсионерка трябва да върне 58 хил. лева на държавата заради грешка, направена от служители на НОИ-Пловдив, съобщи телевизията news7. Преди 14 години баба Шина от село Златовръх подала молба за преизчисление на пенсията си, която била малко над 140 лева. Цял живот работила в завода чисто мъжка професия с единствената надежда на старини да си осигури по-висок доход.

Затова направила опит да повиши пенсията си и подала необходимите документи в НОИ. След преизчислението сумата нараснала на 360 лева. Зарадвали се със съпруга й дядо Георги, че ще могат да живеят вече по-добре. В продължение на 14 години бабата взимала пенсията необезпокоявана.

През юли миналата година трябвало да се оперира от рак на гърдата. В деня на операцията получила призовка да се яви в Икономическа полиция като свидетел. Явила се веднъж, викали я втори път и й обяснили, че е нелоялен пенсионер. След това в продължение на месеци никой не я потърсил, пише пловдивският вестник „Марица”.

До преди няколко дни, когато двамата с дядо Георги научили шокиращата новина – трябва да върнат 58 хил. лева на държавата, защото били неправомерно получени.

„Унизиха ме много, изкараха ме престъпник, въпреки че грешката е тяхна. По-добре земята да се беше отворила и да бях погълната от нея“, сподели баба Шина.

Сега освен със срама, тя трябва да живее и със страха, че няма откъде да намери парите и може да й конфискуват къщата.

Двамата с дядо Георги сериозно се замислят да се обесят, но не знаят какво да правят с болното си внуче, за което се грижат. Освен това им обяснили, че сумата ще остане да тежи на наследниците им след смъртта им.

 

Наборе.бг


Баба Шина и дядо Георги. Снимка от телевизионния екран

Баба Шина и дядо Георги. Снимка от телевизионния екран