nabore.bg

Докторе, защо?

Съвети за празничен комфорт: Гинко Билоба стопля „студените крайници”

Пред прага на най-хубавите празници през годината, непрекъснатото променящите се температури и студът много често може да са причина за появата на меланхолия, сънливост и усещане за студени крайници. Дори тези неприятни състояния да не независят от сезона, през зимата се активизират, като най-изразена е реакцията при крайниците.

Краката могат да мръзнат поради особеностите на строежа на организмa. Мускулният масив, който помага да се запазва топлината именно в този част на тялото, е незначителен. Няма подкожна мастна тъкан, а има относително голяма по площ кожна повърхност, която отдава топлината. Именно затова през зимата краката са подложени на засиленото въздействие на студа. Но, ако краката мръзнат навсякъде и винаги, причината може да бъде нарушено капилярно кръвообращение, свързано с един от следните проблеми: локално нарушение на кръвообращението, обща недостатъчност на кръвообращението, нарушение на прокарването на импулси по чувствителните и вегетативни влакна на нервите на долните крайници, намалени функции на щитовидната жлеза. Можете да следвате някои общи препоръки: отказването от тютюна и намаляване на алкохола, вземане на контрастен душ, масажиране на стъпалата, ходене боси (през лятото и навън, а през зимата у дома, без домашни чехли).

   Приемането на екстракт от Гинко Билоба също би помогнало, тъй като е установено, че той подобрява кръвообрaщението. Това го прави подходящ за хора, страдащи от болестта на Рейно (синдром на ''студените крайници''). Гинко Билобата спомага още за усилване на паметта и концентрацията, предпазва от инфаркт и инсулт, има благоприятен ефект при Алцхаймер, при шум в ушите и световъртеж, забавя процесa на загуба на зрението при възрастните хора. Може да се използва и от хора в депресивни състояния.

Действието на Гинко Билобата се допълва и подсилва от екстракта на Гроздово семе. Той е мощен антиоксидант. Висококонцентрирана комбинация от двата екстракта може да се намери във фитопродукта GinkgoVin (ГинкоВин). Той е уникален по своята същност продукт, тъй като представлява съчетание от две допълващи се и подсилващи действието си съставки: екстракт от Гинко Билоба (100 мг), с фармацевтична чистота и екстракт от Гроздово семе (50 мг). Една опаковка Ginkgo Vin съдържа 60 таблети, достатъчни за два месеца всекидневен прием. Можете да намерите във всяка аптека без рецепта.

 

www.botanic.cc