nabore.bg

Докторе, защо?

Гинко Билоба – подобрява кондицията и защитава нервите

Инспектор, проверяващ учителите, бил изумен, че в един от класовете, какъвто и въпрос да зададе, всички ученици вдигали ръка и когото и да избере учителката, винаги давал верен отговор (винаги бил различен ученик). Как е възможно това?

Една от основните препоръки за запазване на трезвата ни мисъл е непрекъснато да тренираме мозъка си – решаване на логически задачи, кръстословици, извършване на разнообразни дейности, учене на нови езици и много други. По този начин запазваме бързината и трезвеността на мисълта си, която ни служи вярно до края на живота. Но има моменти, когато мисълта и паметта трябва да са особено услужливи – например по време на сесия, на изпит, на интервю за работа. Обичайно сме доста напрегнати и стресът си казва своето – може да причини главоболие, раздразнителност, отслабване на паметта, високо кръвно налягане, нервни потрепвания. Организмът реагира с редица физиологични промени – включително засилено отделяне на адреналин, повишаване на кръвното налягане, ускоряване на пулса и напрягане на мускулите. А всъщност,    знанията, които имаме и които бихме искали да използваме не се губят. 

От векове лечителите са били наясно с подобряващата кондицията Гинко Билоба, а съвременните изследвания непрекъснато доказват, че билката наистина е ефективна за повишаване на мозъчната ефективност и кръвоснобдяването. Доказано е, че подобрява вниманието, паметта и когнитивните функции, включително работната памет, абстрактната памет и скоростта на обработка на информацията.

 Една от основните функции на Гинко Билобата е подобряване течимостта на кръвта и снабдяването с кислород и хранителни вещества на клетките на активно работещите органи (мозък, сърце, ретина и др.) Така Гинко билоба подпомага мозъчната функция и правилното оросяване.

Висококачествен екстракт от Гинко Билоба се съдържа във фитопродукта GinkgoVin (ГинкоВин). Добавен е и екстракт от Гроздово семе, който подсилва действието на Гинко Билобата. Гроздовото семе подобрява еластичността на кръвоносните съдове, прави ги по-здрави и устойчиви, премахва атеросклеротични плаки по вътрешните им стени. Повече информация можете да научите на www.botanic.cc