nabore.bg

Дом и двор

Според Фън шуй: Предметите в къщи трябва да са по два

Според древното изкуство на Фън-шуй Зеленият дракон, Белият тигър, Червеният феникс и Черната костенурка символизират стихиите на Дървото, Метала, Огъня и Водата – елементите, които обграждат дома.  Той самият заема централно място в конфигурацията на енергиите и принадлежи на стихията Земя. Затова фигурките на тези животни, наричани още Небесна или Велика четворка, обагрени в съответните цветове, се смятат за мощни фън-шуй талисмани.

Те въплъщават незримите сили, добрите духове, които хармонизират жилището и покровителстват неговите обитатели. Зеленият дракон привлича сполука. Той отговаря за благосъстоянието, социалното положение, властта, развитието, положителните промени. Поставя се в източната част на къщата. Белият тигър осигурява защита от беди, кражби, финансов крах. Грижи се в дома и в живота ви да не проникват зли сили. Мястото му е в западния сектор на жилището. Червеният феникс се грижи за вашето добро име, открива ви нови хоризонти, перспективи и възможности. Слага се в южната зона на дома. Черната костенурка символизира стабилността и устойчивото развитие, подкрепя ви по пътя напред и нагоре, съхранява семейните устои, привлича помощ отвън. Мястото й е в северната зона на къщата. Четирите талисмана вървят в комплект. Отсъствието дори на един от тях според фън-шуй е крайно неблагоприятно и може да провали всичките ви усилия за привличане на сполуката и хармонията.

По-добре въобще да нямате талисман, отколкото да притежавате непълен комплект. А за да действа ефективно небесната четворка, е важно да знаете какво символизира всяко животно, да се отнасяте почтително към него и да го държите на правилното място в дома си.

 

Наборе.бг