nabore.bg

Тежката дума

Фронтално: Формула 1 вече ще е състезание с един автомобил, също като Гешев

Има много странни моменти в биографията и професионалната дейност на кандидата за главен прокурор


Автомобилното състезание Формула 1 ще  организира и проведе в България състезание с най-новия модел „Мерцедес“. Редакцията на в. „България без граници” попита кои са състезателите и другите модели коли, които ще вземат участие в състезанието.

Отговорът на Формула 1: „Изненадани сме от вашия въпрос. „Мерцедес“ е кралят на колите, тъй както Иван Гешев е царя на прокурорите. Щом като у вас се провеждат конкурси с един участник, защо ние Формула 1, да не проведем състезание с един автомобил? Моделът „Гешев“ се хареса много в Европа и сега ще бъде приложен и при избора на Кристалина (Сталинка) Георгиева
  за председател на Международния валутен фонд. Тя също ще
  се състезава сама със себе си“.
  Може би тази практика трябва да се прилага във всички сфери на живота. ЕС ни класира на последно място в Европа по качеството на живот – доходи, правосъдие, здравеопазване, свобода на словото, по независими медии и пр., но сега се появиха двама „евроноватори“, българи по рождение, които ни изстреляха на 1-во място в Стария континент по демократично провеждане на конкурси. При това и двамата са свързани, всеки по своему, със светлото ни минало – Иван е завършил школото
  на МВР в Симеоново, а Кристалина, казаха и писаха наши и
  европейски медии, е имала вземане и даване с ДС. Тук трябва
  да изкажем благодарност на другаря Тодор Живков затова,
  че ни завеща такива златни кадри като Бойко Борисов, Росен
  Плевнелиев, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Менда
  Стоянова и още и още такива.
                           

Няколко прокурорски бисера:

Бившият военен министър Николай Цонев бе арестуван във ВМА от служители на МВР, пряко ръководени от Роман Василев, зам.градски прокурор на София по това време. Той каза:
    „Господин Цонев, ще бъдете обвинен в престъпление коруп-
ционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник, колеги, както всеки един престъпник, както трябва – долу на земята“.

   Потресаващ факт. За престъпното си поведение по време на акцията Роман Василев бе наказан от ВСС с порицание, за срам на цялата ни правораздавателна система. Василев напусна съдебната система, получи десет брутни заплати  обезщетение за вярната си служба на държава и правосъдие. За позорното му деяние, държавата ни бе осъдена да плати на Николай Цонев 108 080 лв.  

 

Защо плаща народът, а не виновникът?

 

Години наред държавата убеждаваше Брюксел, че делото „Октопод“ е доказателство за успешна борба с мафията. Оказа се обаче, че „Октопод“ няма, а той е фабрикуван от прокуратурата и е пробутан на ЕК като доказателство за успешна прокурорска работа.  Обявеният за лидер на октопода Алексей Петров бе напълно оневинен. Процесът бе замислен като ключов за тогавашното първо правителство на Бойко Борисов и бе реализиран при мандата на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Полицията разпространи видеозапис с проснатия по очи Алексей Петров, а Цветанов обяви, че „Октопод“ е начало на борбата с организираната престъпност,и корупцията. Защо не са осъдени и до днес авторите на този прокурорски  фалшификат, който струва милиони левове на българския народ?
      Европейският съд по правата на човека постанови поредните осъдителни решения срещу България. Съдът констатира няколко нарушения – на забраната за изтезаване, на презумцията за невинност, на справедлив процес, на зачитане на личния живот. БНР припомни, че пак заради операции с мандата на Цветан Цветанов, Европейският съд по правата на човека осъди България заради варненската полицейска акция „Медузите“ и изказванията на Цветан Цветанов по делото „Касоразбивачите“. Арестуваният и обвинен за участник в престъпната група Момчил Кръстев осъди прокуратурата и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за 116 000 лв. Алексей Петров
получи 5000 евро, други участници 15 000 евро.

 

Плаща народът!

 

Десислава Иванчева, кметът на столичния район „Младост“ бе
арестувана показно в центъра на София. По обяд маскирани полицаи  я свалиха от колата, в която била „открита“голяма сума пари. Иванчева и заместничката й стояха часове наред с белезници на улицата, прави, без адвокат и тоалетна. От екипа на Иванчева обявиха, че парите са подхвърлени. Според директора на отдела за „Връзки с обществеността“ Петър Кърджилов, г-жа Иванчева и екипът й засягат строителните интереси  на предприемачи, свързани с управляващата коалиция. Кърджилов каза нещо повече – той свързва ареста със сигнала, подаден от кметицата до прокуратурата за фалшифицирани документи за бъдещ строеж в района. По въпроса за този сигнал обвинението мълчи! Защо? Прокурор Иван Гешев твърди, по-скоро лъже, че неговият единствен свидетел Ваклин „опитал по всички законови начини да действа, но не успял, затова се обърнал към правосъдието“. Опроверга го кметът на София г-жа Фандъкова, прекият ръководител на г-жа Иванчева, която заяви, че до нея не са изпращани сигнали срещу Иванчева.

 

С каква цел лъже Гешев?

 

Семейство Баневи. Много добре е описан казусът Баневи от сайта Свободна медия/Скандално, който е интервюирал човек от службите,
пожелал анонимност. Той съветва да не се радваме на операция-
та Баневи, защото  основната й цел е дуетът Борисов – Цацаров да вземе парите на семейството. Схемата не е сложна, казва източникът. Натиск, тормоз, арест, блокиране на имуществото, докато се съгласят на сделка. Спецпрокурорите са бизнесмени, затова провеждат „разговори“, докато Баневи се съгласят да се разделят със значителна част от имуществото си.Това, че пуснаха напред като „свидетел“ сина на Банев от предишен брак, говори за безпределната низост на Цацаров и Борисов. По вината на Баневи ще се произнесе съдът.

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Зам.гл. прокурор Иван Гешев съобщи в интервю по НоваТВ, че „в момента Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, по-скоро се укриват“. OFF NEWS съобщи малко след това, че според Гешев „решението за провеждането на самата акция е взето преди 5-6 дни, затова няма как да се твърди, че Арабаджиеви са били предупредени и са заминали за Франция. Вероятно са на почивка“, обяснява той. Типично в стила на българските прокурори – „новината“ днес, е опровергана утре.  
Големият проблем за Гешев е делото КТБ. То беше поверено на него и той неминуемо се е сблъскал с детайли по изкуствено предизвикания фалит и авторите му. Наш източник информира, че бившият управител на БНБ Иван Искров  е предоставил цялата информация по случая, с приложен прецизен негов анализ на резидента на ЦРУ в Италия и тя е поела пътя към  Вашингтон. Очакваме потвърждение от втори източник. Ще има изненади.
Виждаме странни моменти в биографията и професионалната дейност на Гешев. Накратко: Той е завършил Института/Школата на МВР в Симеоново през 1994 г., т.е. започнал е учението си през 1989 или 1990 г., когато
милиционерските догми в учебното заведение и в главите на
учащите са били пропити от тоталитарния дух.
През 2016 г. прокурорската колегия на ВВС го избира за председател на спецпрокуратурата с 9 гласа за и 1 против. През 2019 г. номинацията на Гешев идва от всичките 11 прокурори във ВВС, без той да има конкурент.
Кой стои зад Гешев? Политически и финансови акули?
На 23 юли 2019 г. Гешев изразява мнението, че „не споделя виждането(…), че законодателната, изпълнителната и съдебната власт
трябва да са разделени“. Невероятно! И този човек работи като зам.главен прокурор и има амбициите да стане главен!?
Пред БНР
Иван Бедров, от Правната програма на Института за пазарна икономика, казва между другото: „В нашето общество имаме власт – съдебна и изпълнителна – сраснали се на икономически принцип. Овладявайки медиите, те не са готови да чуят различна гледна точка.

 

Всяка различна гледна точка... се обявява за преврат

Бедров напомня, че големият проблем е корупцията по високите етажи на властта, а за изминалите 7 години (мандата на Цацаров)
големите въпроси са:
Къде са делата на Цацаров и на Гешев за борба с корупцията по високите етажи на властта? Няма отговор!
Къде са министрите, които са разследвани, къде са досъдебните
производства срещу тях? Няма отговор!
Къде са повдигнатите обвинения? Няма отговор!
Дошло е време прокуратурата да излезе от съдебната система
и да отиде като отдел към Висшия адвокатски съвет!

Д-р Веселин СТОЯНОВ


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов