nabore.bg

Докторе, защо?

От природата: Фитопродукти за здрава простата

Статистиката сочи, че мъжете изчакват дълго, преди да потърсят медицинска или друга помощ, особено що се касае до проблеми, свързани с простатата. Според Световната здравна организация, 80% от мъжете в даден период от живота си, имат проблеми с простатата и се нуждаят от лечение. Профилактиката, здравословният начин на живот, както и навременното отношение към собственото здраве, могат да спестят редица усложнения и неприятни преживявания. Като всеки друг орган, за простатата са характерни различни заболявания. Някои са свързани с напредването на възрастта, а други зависят от начина на живот. Най-често срещаните проблеми са  доброкачествена хиперплазия на простатата, простатит и рак на простатата.

   Използването на растенията като лечебно средство е несъмнено най-старата и всеобхватна терапия в света. Причината, поради която растенията оказват въздействие върху човешката физиология, се дължи на факта, че всички живи същества имат близки по състав и строеж химически компоненти. Много често, растителни препарати с лекота стигат до места в организма, които са трудни за синтетичните лекарствени продукти. Освен това, заради своята безопасност, повечето фитопродукти могат да се приемат дълго време, докато настъпи подобрение. 

Върбовката е европейска билка, използвана в традиционната медицина за всякакви неразположения на простатата. Прилага се успешно при всякакви оплаквания на простатната жлеза и пикочните пътища. Върбовката притежава хормоно-модулиращо действие и потиска растежа на епителните клетки на простатната жлеза. Притежава и противовъзпалително, и диуретично действие. Върбовката е определяна като универсално средство за профилактика и лечение на всички неразположения на простатата.  

 Екстрактът от Гроздово семе е растителна субстанция, която е с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианиди. Те са мощни антиоксиданти, предпазващи клетките от разрушителното действие на свободните радикали. Освен това, гроздовото семе действа антибактериално, противовъзпалително, антитуморно и имуностимулиращо.

Селенът е минерал, който участва в много от процесите в човешкия организъм: в дейността на имунната система, подпомагайки синтеза на фагоцитите, пряко отговорни за противовъзпалителната и противобактериална дейност за организма и при простатит;  в синтеза на тестостерон, допълнително необходим при хиперплазия на простатата; той е един от главните отговорници за подвижността на сперматозоидите; участва в простатния секрет, осигуряващ здрава хранителна среда и нормална оплодителна способност.

ПростаРен e специално разработена синергична формула от висококачествен екстракт от Върбовка, Гроздово семе и Селен от натурален източник, в най-усвоимата му за организма форма L-Селенометионин. Те действат благоприятно едновременно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата. Възпира растежа на епителните клетки; подпомага естествената дейност на простатната жлеза на различни нива; действа противовъзпалително и антибактериално; предпазва от туморни израждания.

ПростаРен (ProstaRen) може да се използва както съпътстващ традиционното лечение, така и като негова алтернатива. Чрез ПростаРен се ограничават страничните негативни ефекти, появяващи се често след продължително медикаментозно лечение или чрез оперативна намеса. ПростаРен може да се използва удачно и след оперативно лечение.

 

www.botanic.cc