nabore.bg

Тежката дума

Комедията свърши: Европредседателството приключи без свършена работа

Браво Бойко! Ти изпълни поставените ти задачи, време е за заслужена почивка - в райе!

 

Дежурството по ЕС отмина. С много ядене и пиене, с фанфари и барабани, липсваха само топовни гърмежи. Имаше в изобилие целувки и прегръдки, като за последно. За мъртвия или хубаво, или нищо, казват възпитаните политици и така се сбогуваха с едно премиерско нищожество.

България има своя Христофор Колумб - Бойко Борисов, откривателя на Западните Балкани Балканската идея - идея и заповед на Вашингтон, беше връчена на ратая за изпълнение. Дадено му бе правото да я представи едва ли не като своя, за да не личи американското авторство. Въпреки това, резултатът е нулев, както от дежурството, така и от идеята. Знаем, че освен настояще време,

 

в граматиката и политиката има и бъдеще време,

 

единственото, което нашият селски хитрец Борисов познава и използва.

Евродежурството  даваше възможност на България да включи в дневния ред някои съдбоносни за страната ни въпроси и да изиска тяхното справедливо решаване:

- Отмяна, или най-малкото едностранно излизане на България от Дъблинското споразумение. Няма да е изненада, ако западните държави решат да ни върнат 60-, 70-, 80- хиляди ислямисти, на които ние ще трябва да осигурим висок европейски стандарт  на живот, непознат на българския народ.

- Решаването на проблема с имигрантите е неразривно свързан с изработване на споразумение за незабавно прекратяване на военните действия в Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен и изтеглянето на окупационните войски и съветници на САЩ, Турция, Израел и други от територията на тези държави.

Постигането на подобно споразумение е възможно само при условие, че родителите  на „Ислямска държава“ – Израел, САЩ, Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Йордания, Англия, които организираха, финансираха и въоръжиха терористите прекратят незабавно подкрепата си за тях. Освен това виновниците за разрухата на държавите-жертви на агресията трябва да бъдат възмездени за причинените им страдания и материални щети в размер равен на финансовите средства дадени на терористите. Ако това не бъде направено, възстановяването на тези държави ще продължи десетилетия. Това го изисква и справедливостта и моралът, за който неморалният Запад толкова много говори.

- Друг, също много сериозен проблем, който трябваше да намери място в дневния ред на председателството беше този за състоянието на ЕС и НАТО.

От близо 3 години нашето издание напомня, че

 

тези две организации са пред разпад

 

и трябва да се помисли за тяхното основно реформиране или изграждане на нови, тъй както ОН бе заменена с ООН.

   В ЕС икономическите и политически проблеми и разногласия разкъсват съюза -  Северът срещу Юга,  Западът срещу Изтока. По средата е Вишеградската четворка, към която клони  Австрия. Никой не иска да признае това състояние на нещата, вместо това разширяват съюза, с което увеличават и проблемите в него. Има командири и две или три скорости, които определят качествата на съюзните членове и отношението към тях.

За нашия неук и прост  Борисов ЕС е икона, пред която се кланя от сутрин до вечер, а за австрийския канцлер Курц, за унгарския премиер Орбан и за други европейски лидери ЕС е инструмент, който те използват в служба на родината си. Това трябваше да бъде една от темите на председателството.

    НАТО бе замислен като отбранителен пакт срещу СССР, но днес тя е една агресивна организация. Нейните теоретици, имат задачата да измислят врагове и да стягат военните редици под командата на Вашингтон. С 2% , а скоро с 4% от БВП се изсмукват жизнените сокове на европейските народи за целите на американските интереси. Под флаговете на НАТО и САЩ беше обградена Русия, подлагат я на военен, политически, икономически и психологически натиск с цел да постигнат разпадането й на малки държавици и усвояването на огромните й природни богатства. Западни политици говорят за европейски въоръжени сили.

 

Те ще заместят ли НАТО?

 

 Това трябваше да бъде също тема на дежурството.

   - Името на Македония трябваше да намери своето решение точно по време на 6-те месеца председателство. Нашето издание предложи в името да не присъства думата Македония, както искаше Гърция. Най-подходящо беше съседката ни да носи името на столицата си – Република Скопие. Не получихме отговор от управляващите. Примери: Люксембург – столицата и страната носят едно и също име. Алжир – също. Тунис – също. Има още десетки такива примери. Притиснати от Вашингтон и Брюксел, лидерите на Гърция и Македония, в отсъствието на европредседателстващия Борисов избраха едно неподходящо, криещо възможни политически усложнения име. Въпрос е дали то ще бъде одобрено от народите на двете страни.

   - Съвсем съзнателно не беше поставен и въпросът за Истанбулската конвенция, с която се цели осъществяването на престъпен план за духовното, моралното и физическото унищожаване на човечеството, в това число и на българския народ. Закони срещу насилието има, не е нужно Сатаната да ни натрапва антибожествени и антиприродни закони в  своята битка срещу Бога и Човека.Спасение от коварния план можем да очакваме само от Българската Православна Църква - Българска Патриаршия и от твърдата съпротива на народа ни срещу Злото и неговите носители.

    Българско европредседателство,

 

а нито една дума за България и нейните проблеми.

 

 А какво би могло да се каже? Че българският народ е най-бедния в Европа, че цялата ни администрация е корумпирана от долу до горе, че се радваме на най-корумпираната съдебна система, че на същото равнище са здравеопазването, образованието, науката, културата, политиците, медиите, че от Вашингтон и Брюксел ни назначават най-продажните и негодни управници?

    Не, такива неща не се казват!

    Европредседателството приключи с много ядене и пиене, с фанфари и барабани, с изобилие от прегръдки и целувки, без свършена работа, но с много обещания и накрая с приятелско сбогуване с едно премиерско нищожество.

    Бойко Борисов отчете успеха си от европредседателството пред празната зала на Европейския парламент. От тишината проехтя обаче гръмовен глас: „Браво Бойко! Ти изпълни поставените ти задачи, време е за заслужена почивка. В райе!“

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов