nabore.bg

Архивите са живи

Третият райх интимно: Ева Браун дaвала виагра на Хитлер

Около фюрера винаги имало тълпи от красиви жени - едрогърдести блондинки, които били негови фанатични и истерични поклоннички

 

Повелителят на Третият райх Адолф Хитлер по спомени на съвременниците си имал неотразимо (и необяснимо) въздействие на жените. През объркания си живот на неуспял архитект и художник ефрейторът от Първата световна война през младите си години имал странни интимни връзки

 

с много от дъщерите на Венера

 

и в Австрия, и в Германия. Голямата любов на Адолф си останала неговата племеничка Гели Раубал, дъщеря на заварената му сестра Ангела. Връзката с нея е дългогодишна и изпепеляваща. Красивото и усмихнато момиче Гели (то е 19 години по-младо от него), завършва живота си със самоубийство през 1931 г., вече бременно от Адолф. Смъртта на Гели направо съсипва Хитлер - най-близките му роднини разказват, че никога не са го виждали в такова състояние. Гери била прелестно тъмнорусо момиче с игриви очи и вeчна усмивка на кръглото си лице. Тя направо обожавала Адолф и това правило впечатление на всеки около него.

През 30-години, когато фюрерът вече бил “яхнал властта” политическото обкръжение около него сериозно се замислило, че му трябва и нежна половинка. Тази грижа поел върху себе си райхминистърът на пропагандата Гьобелс. П това време около фюрера се въртели тълпи от красиви блондинки, които искали само едно - да споделят леглото на вожда. Всички до една били близки до националсоциализма.

В мемоарите на съвременниците се е запазил дълъг поменик от имена на

 

Хитлеровите любовници

 

от това време:

 • Хелене Рехщайн, съпруга на фабрикант на пиана
 • Виктория фон Дирксен - наричана “майка на нацистката революция”
 • Гертруд фон Зайдлиц - супербогата вдовица, фенка на Хитлер
 • Елза Брукман - жена на известен мюнхенски издател
 • Ерна Ханфщенгл - сестра на приятел на Адолф от фронта
 • Карола Хофман - вдовица от Мюнхен
 • Елизе фон Зайдл - финландка, с която Хитлер е обичал да вечеря в малки берлински ресторанти
 • принцеса Стефани, разведената съпруга на принц Франц фон Хохенлое-Валденбург-Шилинг
 • Йени Хауг - сестра на шофьора на фюрера
 • Сузи Липтауер - землячка на Хитлер
 • Елеоноре Бауер - бивша монахиня
 • Марта Дод - дъщеря на посланика на САЩ в Берлин
 • лейди Унити Митфърд - дъщеря на лорд Редъсдейл и снаха на фашисткия водач в Англия Осуалд Мозли.
 • Гретл Слецак - дъщеря на известен оперен певец.
 • Лени Рифенщаал - известна актриса и кинорежисьорка на Третия райх

Този дълъг (и сигурно непълен) списък се допълва от фаталната жена за фюрера Ева Браун, с която той поддържа отначало полуофициална връзка, а в последните дни на войната се жени. Ева Браун намира в Хитлер силният мъж, сграбчил властта, който може да й бъде верен до гроб. Още като полуофициална любовница на фюрера Ева се заселва в резиденциите и дори извиква там и сестра си. До края на дните си Хитлер

 

търси любовна утеха

 

при Ева, макар че по време на войната мъжката му сила започва да отслабва. Това обаче не отчайва г-ца Браун - останали са свидетелства от близките до Хитлер лекари, от които тя е искала сексуални стимуланти за първият мъж на Германия.

От това време датират и някои митове за сексуалната слабост на фюрера. Според публикувани протоколи на съветската лекарска комисия, която е индентифицирала трупа на Хитлер през май 1945 г. на мъртвия липсвал /по рождение/ левият тестис. Според сексолози това не би трябвало да ограничи сексуалния живот на Адолф,

 

а само да го остави без поколение.

 

Обаче има силни доказателства, че още по време на Първата световна война ефрейторът със смешните мустачки е оставил свое потомство /незаконен син/ във Франция.

На пух и прах се разбиват и слуховете за скритата хомосексуалност на фюрера, когато през 1952 г. един от лекарите на нацистката върхушка разказва: “През 1939 г. правих рентгенова снимка на Адолф Хитлер. Хитлеровите очи, неговият език и неговата походка ме омайваха като хомосексуалист, то аз усетих веднага - той не беше от нашите!”

 

Чарли се ядосва, че Адолф му е взел мустаците

 

Още в първите години, когато нацистите взимат властта, много германци, за да се индентифицират с властта, започват да отглеждат под носа си “култивираните” от Хитлер цели 25 години мустаци тип “папионка”. Всъщност фюрерът избира формата на този мъжки атрибут чисто естетически - за да декорира прекалено широкия си нос. Веднага обаче цяла сюрия от гаулайтери /фашистките губернатори/ - на Хесен и Пасау, на Курхесен, на Курмарк, на Франкония, на Прусия, на Померания, на Силезия, на Шлезвиг-Холщайн и на Тюрингия, си пускат мустаци “папионка”.

В САЩ великият комик на нямото кино Чарлз Чаплин в интервю казва: “Никога няма да простя на Хитлер, че ми открадна мустаците. Всички хора по света ги свързваха с добрия и благороден характер на моя герой Чарли - сега те украсяват муцуната на един психопат и злодей!”

 

Д-р Боян ЗАХОВ


Ева Браун се превръща буквално в жената на живота за Адолф Хитлер.

Ева Браун се превръща буквално в жената на живота за Адолф Хитлер.

Часове преди смъртта на фюрера Ева станала негова съпруга

Часове преди смъртта на фюрера Ева станала негова съпруга

Хитлер винаги е предизвиквал харизматичен интерес в женска компания

Хитлер винаги е предизвиквал харизматичен интерес в женска компания

Често поклонничките на фюрера изпадали в истерия, когато го виждали

Често поклонничките на фюрера изпадали в истерия, когато го виждали

Представителката на руската театрална школа Олга Чехова става звезда в немското кино през 30-те и 40-те години. Тя също е привличала мъжкото внимание на фюрера.

Представителката на руската театрална школа Олга Чехова става звезда в немското кино през 30-те и 40-те години. Тя също е привличала мъжкото внимание на фюрера.

Кинорежисьорката любимка на Хитлер Лени Рифенщаал

Кинорежисьорката любимка на Хитлер Лени Рифенщаал