nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

Екскурзия на клуб "Надежда": Възхитихме се от красотата на Златоград

Членовете на клуб "Надежда" на кратка почивка преди на тръгнат към следващата забележителност на Родопите

 

Стана традиция пенсионерският клуб „Надежда“ в село Церово, област Пазарджик ежегодно да организира екскурзии за членовете си.Тази година през септември екскурзията ни бе до Златоград. Всички изживяхме вълнуващи моменти от пътуването и посещението на тази част на Родопите.

Разнообразният релеф и уникалното съчетание на всички върхове, китни поляни, величествени гори от смърч и бор накараха всеки от нас да почувства красотата и величието на планината. Посетихме Бачковския манастир и неговата централна част, която ни посрещна подновена.

В Смолян с интерес разгледахме черквата „Свети Висарион Смоленски“, която е осветена през 2006 година. Тя е втората по големина и величие след храм-паметника „Александър Невски“ в София. Привечер пристигнахме в Златоград. Много мило ни посрещнаха в курортния комплекс „Еди“,за което им благодарим. На втория ден посетихме старата част на града - Етнографския музей, къщата на Делю войвода и други забележителности. Останахме с много добри впечатления от добротата на хората, чистотата и красотата на Златоград. На път за Кърджали посетихме природните забележителности „Каменната сватба“ и „Каменните гъби“.В Кърджали разгледахме църквата на отец Боян Саръев и чудесния парк около нея. Разгледахме и водното огледало.

На път за Церово минахме покрай църквата и величествения паметник на „Света Богородица“ в Хасково. Завърнахме се обогатени от историята и природните красоти на този кът от Родината.

 

Николина СЕРДАРОВА, с.Церово, Пазарджишко