Вкусно
- search
- Всички
Домати с ориз по италиански
Продукти: 2 ч.ч. ориз; 4-5 бр. по-големи домати; 2 глави лук; зехтин; 1 вр. босилек; 1 вр. магданоз; 2-3 листа пресен джоджан; 1 л вода, подправена с кубче зеленчуков бульон; сол, бял пипер, риган, щипка червен пипер.
Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва със зехтина. Поръсва се с червения пипер. Доматите се белят и се настъргват. Добавят се към лука. Оставя се да къкри на тих огън за 10-15 минути. После се прибавя водата с бульона, ориза, нарязаните на ситно връзки магданоз и босилек, джоджана. Посолява се и се добавя белият пипер. Разбърква се добре и се оставя да къкри докато оризът поеме водата. След като ястието е готово се поръсва с риган и се сервира.
Предлага Силвия МАНОЛОВА, София
ВАЖНО! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg
Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.
Чакаме писмата ви! Пишете – не ни жалете!