nabore.bg

България

Данъчните на софийската община ще работят и в събота

Данъчните в столицата ще събират налози и в съботите през април, за да не извиват опашки пред гишетата. Причината е, че до края на месеца се получават 5% отстъпка, ако заплати данъците си за имот и за моторно превозно средство, пише вестник "Монитор".

“Касите ще работят на 12 и 26 април от 9 до 13 часа. Целта ни е да улесним максимално хората, които желаят да си плащат в извън работно време”, обясни вчера зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов. По думите му, ако се наложи, ще се отворят и допълнителни гишета, а касите вече са с удължено работно време от 8,30 до 18,30 часа.

Има много добро изпълнение на данъка за превозните средства, където сме успели да съберем с 3,4 млн. лв. повече”, похвали се финансист №1 на общината. Причината е, че от септември системата за отчитане на местните данъци на кметството е свързана със софтуера на Агенция “Автомобилна администрация”. При въвеждането на данните за колата, пристигнала за технически преглед, в сервиза излиза съобщение дали са платени или не дължимите такси.

 

Наборе.бг