nabore.bg

Докторе, защо?

Да тичаме след внуците

–     Дядо, хайде пак да ритаме топка!

–     Бабо, ще садим ли цветя?

Надали има по-голямо щастие за баба и дядо от веселия смях на внучето. Неслучайно казват, че внуците са най-голямата радост. Някак сме по-зрели, по-спокойни и обикновено имаме повече време. Откриваме в лудориите и белите будността на детето, а не повод за каране и скандали. Счупената чаша за нас е за здраве, а не проява на невнимание. Всичко, заради което сме се ядосвали на децата си, сега ни се струва дребнаво и смешно. Откриваме света наново, през детските очи. Чрез внуците си, се чувстваме по-млади. По-добре щастливи баба и дядо, без ангажименти, отколкото капнали родители . Затова и всички деца обожават времето, прекарано при баба и дядо. Много често най-голямата радост на баба и дядо е палавниче, незнаещо покой и нямащо спирка. Сред най-голямото ни желание да не го изпускаме от очи и да играем с него, да прекараваме с него повече време и да споделяме неговите забавления игри, забравяме, че не сме на 5 години и тялото ни вече не е същото. А така ни се иска всеки миг с малкия любимец да е изпълнен единствено с щастие, да забравим за болката в ставите, да сме свободни в движенията си. Ако се доверим на природата и нейните лековити дарове, можем да се преборим със ставните проблеми и да се насладим само на хубавите преживявания.

Глюкозаминът е сред най-ефикасните хранителни добавки за предпазване и облекчаване на болката в ставите. Глюкозаминът поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, като предотвратява ненужното разрушаване на тъканите. Глюкозамин може да се приема профилактично след 40 годишна възраст и без симптоматика.

Босвелия Серата, позната още като Индийски тамян, е билка, която традиционно се използва като противовъзпалително средство. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина. Активното вещество съдържа няколко тритерпенови киселини, познати като босвелиеви, за които се смята, че са в основата на лечебните свойства на растението.

Произхождащ от Азия, джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Изследване на доктор Ларс Линдмарк категоризира  джинджифила като билков медицински продукт, притежаващ ефектите на нестероидните противовъзпалителни продукти. Сравнително проучване доказва, че джинджифилът има сходно на ибупрофена действие. В резултат на изследването могат да се направят изводите, че екстрактът от джинджифил може да бъде използван като алтернатива на класическото третиране на болните от остеоартрит.

ForFlex e специално разработена синергична формула, комбинираща ефекта от растителния глюкозамин, босвелията и джинджифила. Той едновременно подпомага изграждането на ставите, намалява възпалителните процеси, причиняващи болката и подобрява подвижността.

 

www.botanic.cc