nabore.bg

Докторе, защо?

Здраве: Да помогнем на отделителната система да работи възможно най-добре

Главната функция на пикочоотделителната система, състояща се от бъбреци, пикочопроводи (уретери), пикочен мехур и пикочен канал (уретра), е да произвежда и отделя урина и така да регулира водното и химическо съдържание на организма. Тази система е една от най-главните в тялото – без нейната работа ние бихме били отровени от нашите собствени отпадни продукти. В традиционната китайска медицина се счита, че бъбреците дават подслон на първичната енергия на живота, която в основата си определя нашето дълголетие и здраве. Според китайската медицина бъбреците са отговорни за поддържането на вътрешния мир на човека или хомеостазата на организма, което китайците охарактеризират като хармонично равновесие между „ин” и „ян”, а пикочният мехур за тях е мястото, през което минава най-дългият меридиан, по който протича енергията, свързваща всички биологично активни точки в тялото. Важността на отделителната функция в организма според източната медицина никак не е случайна. Тя се обуславя от същината на общия биологичен кръговрат, който се намира в постоянно движение – течността се приема, усвоява и изхвърля.

За съжаление, заболяванията на отделителната система не са редки. Циститът (който обичайно е проява на инфекция на пикочния мехур), уретритът (инфекция на уретрата) и пиелонефритът (инфекция на легенчетата на бъбреците) се срещат по-често при жените, но от тях могат да боледуват и мъже. Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка. Тя е единственият плод, който е защитен от AFSSA - Френската агенция за безопасност на храните) като средство за лечение срещу Escherichia coli, бактериите, най-чест причинител на цистит. Червената боровинка съдържа специфични проантоцианиди PACs A, които се прилепват към бактериите и ги „извозват” чрез урината извън организма. За да се осъществи това „извозване” и за да се изчисти тялото oт бактериите, е необходимо да се повиши диурезата. Точно това правят диуретиците. Като засилват отделянето на течност от тъканите, те елиминират вредните вещества. Такава е Златната пръчица. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система.

Продуктът „CystiRen” (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. CystiRen е напълно безвреден и може да се приема от хора на всякаква възраст. Може да се използва и като профилактично средство при често повтарящи се инфекции.  

 

www.botanic.cc