nabore.bg

Дом и двор

Хармония: Цветовете в спалнята влияят на семейното щастие

Жълтото привлича любовта, а червеното - страстта

 

Сънят има решаващо значение за нашето душевно и телесно здраве, както и за нашата дееспособност. Ето защо е важно спалнята да е комфортна и предразполагаща към релакс. Сънят имa изключително много положителни страни. Ако човек се наспи добре, то той със сигурност ще е в добро настроение, тонизиран и енергичен през целия ден. Освен това добрият сън ни прави красиви.

За интериора в спалнята няма почти никакви ограничения. Препоръчително е въздухът в нея да е малко по-хладен, а това от своя страна позволява отглеждането на различни видове растения. Единственото, което трябва да се избягва, са растенията с упойващ и силен мирис, тъй като смущават съня. Неподходящи са и големите фикуси, както и всички растения с големи листа, понеже по тях се събира особено много прах, което от своя страна също не е полезно за здравословния сън. Спалнята може да се озелени с четирилистна детелина, хибискус, циклама, азалия, абелия и много други.

В спалнята цветово доминиращият обект е покривката на леглото. Ето защо е важно избирайки най-подходящият за тази стая да започнем от нея. Ето как се тълкуват някои от цветовете.

Розовото е много харесвано за спалнята. То е цветът на медитацията и съня, и логично се препоръчва преди всичко на хора, които имат проблеми в това отношение. Все пак розовото трябва да се употребява пестеливо, когато някой се възстановява след болест, и изобщо не бива да се използва, ако има желание за привличане на нов интимен партньор, защото довежда пасивни партньори, които не искат да поемат активна роля в оформянето на връзката.

Зеленото е чудесният цвят на благополучието. То явно е най-добрият избор за оздравителен и енергизиращ сън. Зеленото подпомага благосъстоянието, понеже представлява растежа на растенията, дърветата и цветята.

Синьото управлява небето съгласно китайската традиция и изобщо е добър цветови избор. Чрез него се стимулират комуникацията и разбирателството между партньорите, както и интересните сънища. Синият цвят е уместен също за хората, които бъбрят и четат в леглото.

Оранжевото е цветът на разгръщането. То поощрява привличането на всички равнища, но понякога е твърде жизнено за спалнята. Затова не би трябвало да се използва като доминиращ цвят.

Жълтото е цветът на приятелството и любовта. Употребявайте го във вашата спалня, за да привлечете там любовта. То носи също чувство за историчност, за неща, които сме научили в миналото. Жълтото е подходящ цвят за връщане в детството и повторно изживяване на случки от това време.

Червеното е страстно и енергизиращо. В случай, че това е преобладаващият цвят в спалнята, тук може да господстват сексуални активности и става много трудно да се постигне добър сън. Ако червеното е вашият избор, вероятно би трябвало да изберете за покривалото на леглото някой пасивен цвят. Така ще можете при нужда да имате спокоен сън.

Златното е интензивен цвят, който осигурява благополучие. Ако се използва в спалнята, той дава идеи как да се придобият пари, или хрумвания относно инвестиции и хазарт. Но при твърде много златно в това помещение, може да се стигне до обсебеност от парични въпроси.

Черното е цветът на мощта, на закрилата и на ключа към мистериите на вселената. Този цвят може да бъде употребяван, когато човек се чувства уязвим. Черното предизвиква интензивни сънища и стимулира дейността на подсъзнанието.

 

Наборе.бг