nabore.bg

Безплатно

В клуба на журналистите: Тръгва фестивал на бардовете

Спомняте ли си Боб Дилън, Жо Десен, Висоцки? А Пламен Ставрев, Джендема, Асен Масларски? Чудили ли сте се къде са днес този вид автори? Тук са – продължават да творят и в края на септември (24-29) смятат цяла седмица да огласяват София с песните си в рамките на Sofia Singer Songwriter Fest 2019.

Фестивалът започва на 24-ти, вторник, от 19:00 ч. в Клуба на журналиста („Граф Игнатиев” 4) с представителен концерт на неколцина от най-ранното поколение български бардове – онези, които са поставили основите на това поетично-музикално движение у нас. На сцената ще застанат Ивайло Диманов, Светла Георгиева, Орлин Миланов, Евгени Бенов, Пешето (с песните на брат си Бойко Георгиев), Димитър Вълчев, Славимир Генчев (според слуховете възможно е да се появи дори Иван Ненков, авторът на „Ах, морето“). Твърде е вероятно и включването „от място“ на присъстващи в публиката бардове – своеобразен поетично-китарен jam session. Входът е напълно свободен – изисква се само вашето внимание.

Ивайло Диманов – автор на емблематичната стихосбирка на прехода „Площад Гарибалди“. Той е от ония оптимисти, които пеят дори тогава, когато им е изпята вече песента.

Светла Георгиева – художник, писател, автор и изпълнител на песни.

Orlin Milanov – бояджия, стихаджия и дрънкаджия. Закърмен с поетично-песенната коластра на Висоцки. Член на СБП (Съюз на Българските Писатели), САМОУК (Свободна Асоциация на Музикантите без Образование, но с Уникални Качества), ЛК "Пегас" и др.

Евгени Бенов – той сам се представя така: „От всичко, до което съм се докоснал: електротехника, геодезия, фотограметрия, картография и видеотехника – само музиката ме допусна до себе си.“

Petar Georgiev "Пешето" – небезизвестният блус, джаз и рок китарист ще представи творчеството на своя твърде рано починал брат Бойко Георгиев. Бойко беше един от най-добрите български автори на хумористични песни, който впрочем не пренебрегваше и по-сериозната любовна и социална тематика.

Dimitar Valchev – адвокат; не се счита за поет, а за човек, който често сам пише текстовете на песните, което сътворява с четирите си акустични китари. Писал е и по стихове на Валери Петров, Георги Джагаров, Стефан Цанев, Гриша Трифонов и др. Има издаден албум ”Единак”, който определено е рок.

Славимир Генчев – Когато написах първите си песни, още не съществуваше словосъчетанието „поет с китара“. Но аз не знаех това, просто го правех. И още го правя, въпреки че знам какво е. Ето това баба ми наричаше: „Инат!“ Инат с китара…

Водещ на вечерта – Виктор Олегович Макаров.

В следващите две вечери ще се проведе предварителната програма на фестивала в Delta Blues Bar, с начало 20:00 часа.

25 септември: Ша-ша Люба Стойчева Андро Стубел Светла Георгиева В. Макаров.

26 септември: Радо Михов Пламен Димитров Зора&Косьо Vence&Friends Пешето.

Основна програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2019 – 27-29 септември (петък – неделя), Студио 5 в НДК, 18:00 часа.

  

www.nabore.bg


Ивайло Диманов

Ивайло Диманов