nabore.bg

Тежката дума

Черен флаг се вее над България

Бродираха го 30 години, дойде времето той да замени националния трибагреник


Как вижда траурния пряпорец един банкянски селянин?
„2019 година беше добра година за България“, написа той във „Фейсбук“.
Работихме много и във важни посоки – за повишаване на доходите на българите, за ускоряване растежа на икономиката, за увеличаване на чуждестранните инвестиции,за разкриването на нови работни места.Страната придобива и най-модерните самолети на Балканите, с което за пореден път затвърдихме евроатлантическия път на България“, пише Борисов… „Работата по изгражда- нето на магистрали, газопроводи, ж.п. линии, болници, читалища, училища, детски градини, храмове и спортни обекти също ще продължи“.
Цъфтим и прецъфтяваме, четох на един транспарант. За съжаление.
- Многото работа, растежът на икономиката и повишаването на доходите ни заковаха на последното място в Европа по бедност, по духовна и материална мизерия.

- Икономиката расте с бързи темпове – регистрирани са 534 предприятия, които са положили невероятен труд, за да договорят внос на боклук от Третия свят и Европа в периода 01.08.2014 до28.08.2019 г. и

 

успешно са разтоварили на родна земя 736 319 тона „ценни“ отпадъци,

 

вносът на които ни издига на водещо място в света.

- Българското правителство пое нов 5-годишен дълг за 200 млн. лв./8.1.20г.
- България има репутацията на рай  за изпиране на пари, съобщава ДАНС - Държавната агенция за национална сигурност. Вярваме й.
- Борисов съобщава на 11.11.2019 г.: „Най-късно по това време догодина, България ще може да внася/доставя втечнен газ от 5 страни: Катар, Азербайджан, Египет, Кипър и Америка. Първите 4 държави са маскировка, а ще внасяме по-скъпия с 30% американски газ, за да остане нашето съкровище на власт. Слуга навън, цар у дома!

- Министър Петкова: 11 американски експерти посетиха България, съгласно договорка между Борисов и Тръмп. „Експертите имаха желание да посетят определени наши енергийни обекти, посетиха ги и им разказахме всичко, което преставляваше интерес за тях“.

Така трябва!

- Увеличаването на чуждестранните инвестиции е едно от банкянските  съновидения. По данни на БНБ за 1-те 9 месеца на 2019 година, българите живеещи в чужбина са превели 922 млн. евро на роднините си у нас, а за същия период чуждестранните инвестиции са ок. 750 млн. евро. Е?
- Столтенберг: „България предложи Координационен център във Варна“.
Б.Б.:„Изпълняваме ангажимента за повишаване на инвестициите в отбраната, тази година отделяме над 3% от БВП за отбрана“.

Това престараване минава в национално предателство. Изпълнявал ангажимент? Той не знае ли, че има ангажимент единствено към изерстващия ни народ?
- Борисов:Страната придобива и най-модерните самолети на Балканите..“ Той луд ли е? Не знае ли,че никога няма да види „най - модерните“ самолети, защото тях и заводът,който ще ги произвежда,съществуват само на хартийка?
- Хвалбите продължават: „Работата по изграждането на магистрали, газопроводи, ж.п. линии, болници, читалища, училища, детски градини, храмове и спортни обекти също ще продължи“. Можеше да добави, че ще строи и междуконтинентални ракети, космически кораби и станции на луната...
                                            

Какво не каза Борисов?

 

Че:
- В момента се извършва най-дръзкото за последните години национално предателство срещу България и българския народ.
- Изпълнява се стриктно зададеният отвън план за ликвидация на държава и народ. Процесът протича по няколко канала: а/Предлага се за консумация нискокачествена храна. б/В няколко области на страната има липса на питейна и за битови нужди вода, а където я има, не навсякъде отговаря на здравните изисквания. в/Налице е опасно замърсяване на въздуха. Съобщено бе, че София е на 11 място в света по мръсен въздух. Класацията е изготвена от Air Visual – сайт, който следи замърсяването на въздуха по света. г/Вноса на опасни за здравето отпадъци от Африка и Европа извиква страх у хората.
- Това, което се предлага на народа за консумация – храна, вода, въздух е от лошо качество и води до заболявания. Търговското здравеопазване предлага скъпо струващи медикаменти и не по-евтини лекарски услуги.Това е непосилно за голяма част от сънародниците ни, които живеят на или под прага на бедност. Това важи особено много за възрастните хора-пенсионери, за които управляващите полагат всички усилия,

 

за да ги изпратят в отвъдното,

 

тъй като техните пенсии ще се влеят в бюджета.
     Лъжата и грабежа, корупцията и престъпността като държавна политика
спомагат за срива на авторитета на страната ни.
-
Шпигел: „Законът в България е това, което заповяда Борисов“. „Системата има малка прилика с върховенството на закона“. България устойчиво е на последно място в класациите за корупция и свобода на медиите в ЕС.
- Посещението на Борисов във Вашингтон бе срам за него, но преди всичко за България, От кацането на самолета на учебното военно летище, на 98 км. от столицата, до отлитането.

- ЕК: „България да работи за реформа на съдебната система, за да спре мониторинга. През м. декември м.г. Венецианската комисия даде критична оценка за възможността за независим контрол на главния прокурор. Прокуратурата на България е пирамидална структура. Експертите на Комисията настояват и за генерални промени в начина на сформиране на Висшия съдебен съвет.
- НАП: „Нито една държава от ЕС не иска да обменя данни с НАП. „Този обмен на данни е спрян с всички държави от ЕС и със страните извън ЕС в рамките на Глобалния форум“,заяви директорът на НАП Галя Димитрова пред временната парламентарна комисия, сформирана за да разследва причината за безпрецедентната кражба на лични данни.
- Лиляна Павлова: Дадохме 32 млн.лв. за ВиК в Перник преди 3 години.

Само 3 години по-късно Перник е без вода, защото язовир „Студена“се  оказа източен.
- Европейската банка за възстановяване и развитие: „Най-голямото препятствие за развитието на България и върховенството на закона е корупцията, сочи анализ на ЕБВР. „Легалният бизнес продължава да се конкурира със сивия сектор, т.е. ЕБВР

 

не вижда победена контрабанда

 

и успешна НАП.
- На срещата със Столтенберг Борисов подчерта в началото на разговора, че единството на НАТО и силата на връзката между Европа и Северна Америка са ключови ,за да се справим с предизвикателствата и заплахите за сигурността, съобщиха от правителствената пресслужба.
- Германският канцлер Ангела Меркел подчерта интереса на Германия и Европа от добри отношения със САЩ, в интервю за„Файненшъл таймс“. Според Меркел „признаването на многостранността на съвременния свят не е нещо, което се подразбира. Но отдавна се забелязва, че предишната роля на САЩ като суперсила може вече да не съответства на техния имидж“. Според Меркел ориентацията на САЩ към Стария свят ще намалява.
- Френският президент Еманюел Макрон заяви неотдавна, че „НАТО е в мозъчна смърт“.

Казано накратко, Меркел не вижда САЩ като световна  суперсила, Макрон и Меркел искат европейски въоръжени сили без САЩ, макар и да изчакват подходящия момент да изхвърлят Вашингтон от НАТО, а с това и да го ликвидират (НАТО). Меркел ясно казва, че ориентацията на САЩ към Европа ще намалява.
Борисов е далеч от новите тенденции в развитието на отношенията Европа - САЩ. Неговият интелект, доколкото го има, не му позволява да анализира и разбере събитията от вчера, как да има тогава поглед върху утрешния ден?
Маниакално славолюбив и властолюбив, жаден за охолен живот и пари, той се вижда в своите сънища за спасител на България, макар в действителност да е нейния гробокопач.

Търпението свърши, мандатът му също. Райето е готово, да го облича.

Д-р Веселин СТОЯНОВ

София, 16 януари 2020 г.                               
Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов