nabore.bg

Тежката дума

България влезе в 2018-та година: Какво ни чака?

Имаме си управление, което отреди мизерен живот на възрастните, обрече на безперспективност младото и средно поколение

 

 Прочетох с интерес интервюто на д-р Йохана Даймел, политолог и зам.председател на германското Дружество за Югоизточна Европа за Дойче Веле, от което ще предложа по-важни извадки на вниманието на нашите читатели. Д –р Раймел:

    „Прецедент е, че европредседателството поема страна, която се намира под наблюдението на ЕС“…“При положение, че страната, която председателства ЕС, има да се бори с такива сериозни дефицити, как тогава страните от Западните Балкани да бъдат мотивирани за реформи в правосъдието и за решителна борба срещу корупцията и организираната престъпност?“

    „ Последният доклад на ЕК за напредъка на България бе изтълкуван (в България) като един от най-положителните, но лично за мен е крайно притеснително, че 10 години след присъединяването на страната към ЕС, във въпросния доклад се говори за посегателства върху независимостта на правосъдието, за подкопаване  на независимостта на съдиите, говори се дори за противоконституционни закони.  Тоест, в това отношение България няма как да бъде пример за подражание“.

      „Що се отнася до медийната свобода, за която знаем, че постоянно се влошава, България също не е пример за демократична правова държава“..

             „ Полша и Унгария например, също поставят под въпрос ценностната система на ЕС.Това на свой ред изправя Брюксел пред необходимостта да търси начини за противодействие, чрез конкретни санкции, например. Иначе има сериозна заплаха за европейския проект. Дали на фона на всичко това България може да бъде разглеждана като страна, която по време на европредседателството ще е в състояние да разпознае истински важните въпроси и да ги постави на дневен ред?

 

Леко се съмнявам

 

От друга страна основните задачи на европредседателството нямат голяма политическа тежест, тъй като се ограничават до организационни въпроси и ръководни функции при съвещанията на Съвета на ЕС“.

            Като чета тези редове и слушам налудничавите хвалби на Бойко Борисов и глашатаите му си задавам въпроса как е възможно да ги търпим?

            В момента Борисов и неговата герберска „шайка“ ни пеят два шлагера. Единият е европредседателството, а другият – Западните Балкани. Първият изпълнява ролята на чадър, който трябва да прикрива престъпленията на управляващата  криминалка. Под неговите звуци ние трябва да станем смирени, да не се чудим как така една страна – България – която е под наблюдението на ЕС за жестоката корупция, организираната престъпност и сродната й правосъдна система, може да поеме ротационното председателство. Вторият шлагер проектира колективното подчиняване на Западните Балкани на интересите на Вашингтон и Брюксел, под команда на ционистко-масонското сдружение (Сдружението).Борисов полага угоднически усилия да бъде пръв в пропагандиране на начертания план с надеждата, че при евентуално изграждане на Балкански съединени щати, той може да бъде назначен за пожизнен президент. И тогава ще започне едно невиждано, гигантско, строителство на пътища, от което се печели най-много и съответно се краде най-много (Справка вицепремиера Валери Симеонов).

 

И двата шлагера са политическа гротеска

 

По първия: колкото и да пудрим Бойко, Цецо, Цецка и компания, тяхната продажност, липса на морал и пословична простотия са известни по широкия свят.  Днес тайните служби на държавите получават 80 до 85 процента от нужната им информация от средствата за масова информация и от Интернет. Така че нашите герои са напълно познати на своите господари и пудрата не върши работа. По тази причина не е нужно да се смиряваме, както ни призовава Караянчева, а да продължим битката за свобода, независимост и достоен живот с пълна сила.

  По втория: Американската неправителствена организация „Институт за стабилизация и преход“ публикува анализ за ситуацията в Босна и Херцеговина, в която предупреди, че застоят в реформите и вътрешната блокада сериозно заплашват оцеляването на държавата, предаде агенция Хина, цитирана от БТА. В сърцето на Европа се разиграва „голяма и опасна криза“, а светът не обръща внимание. Авторите предупреждават, че е възможна и нова война, която може да излезе дори извън границите на държавата. Проф. Боян Чуков: Западните Балкани не бива да са основна тема на българското европредседателство. Преди няколко месеца, на срещата в Рим мeжду „големите“, от ЕС бе достигнато общото съгласие, че разширяването на ЕС е приключило (до „второ нареждане“). Не е нужна голяма осведоменост, за да се видят разногласията, териториалните претенции, дори все още неуточненото име на Македония, които не дават основания за Бойковата еуфория. За един самовлюбен параноик граници няма.

                

Кратка характеристика на Бойковото управление

 

 ЕК комисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер заяви че ние сме най-слабата икономика на ЕС. На средния германец се падат  по 42 000 евро БВП, в Люксембург – 90 000, а българинът произвежда средно 6500 евро, посочи Йотингер. Страните от ЕС инвестират средно по 2% от БВП за наука и развойна дейност, а България отделя едва 0.2%, каза още той.

Борисов: Налице е икономическа стабилност, страната бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, България е надежден партньор на ЕС.

В класацията на Световната банка Doing Busines (Да правим бизнес) се казва: Жестоко пропадане – това е оценката на бизнес климата в България на Световната банка, публикуван на 30.10.2017 година. България се е сринала с 11 стъпала до 50-то място в редовната класация на страните, в които си заслужава да инвестираш.

Борисов от Будапеща на 27 ноември м.г.: „За една година можем да сме водещи и в Изтока и в Запада“.

    След тенис-игра на двойки с бившия световен шампион Борис Бекер, победеният Бойко напуска корта без ръкостискане и сбогом, Бекер пита присъстващите: „Този човек нормален ли е?“ Аз си позволявам да задам същия въпрос: „Този човек нормален ли е?“

Зам.председателят на ЕК Тимерманс от Комисията за сътрудничество и проверка заяви между другото, че България има напредък реално само по 4 от препоръчаните 17 реформи. Той каза, че „Комисията приканва България да предприеме необходимите действия и да изпълни всички препоръки, а към края на 2018 г.  ще оцени отново постигнатия напредък“. Тимерманс посочи, че наблюдението над нашата страна ще бъде свалено, когато в Брюксел са сигурни, че всички препоръчани реформи са изпълнени и няма възможност за връщане назад.

Цецка Цачева: „Удовлетворена съм от оценката на доклада. Това, което за пръв път се постига е, че липсват нови препоръки в настоящия годишен доклад“, цитирана от „Фокус“. Нормална ли е правосъдната министърка? Те ни бият шамари, а тя е доволна! За съжаление, всички гербери запяха същата песен: доволни, много доволни, нямало нови препоръки?! Ами те 17-те не са изпълнили, кой ще им дава нови, за да ги удави в препоръки?

         

Борисов унищожи православната ценностна система.

 

    Продадени са националните интереси, изолирана е Българската православна църка от участие при вземането на жизненоважни за народа и държавата ни решения. Посещението в Саудитска Арабия, една от държавите организирали, финансирали  въоръжили „Ислямска държава“, носи на народа ни нови джамии, втората софийска ще бъде построена вероятно на мястото на паметника „1300 години България“ при НДК. Ще дойдат и нови имами. Лиляна Павлова, евроминистър: „Каква е тази истерия около договорената от премиера втора джамия в София. Ще дойдат стотици милиони инвестиции по строителството, а районът където е, ще се облагороди“…“Ние европейци ли сме или сме някакви източни полуграмотни варвари?“- попита Лили.

Ето как се продава националната идентичност и сигурност и православната вяра за „стотици милиони“, а който не иска да ги продаде е „източен, полуграмотен варварин!“ Грамотни са вероятно западните продажници на вяра и родина!

  

Грабежът

 

 Вицепремиерът Валери Симеонов: Приоритетът на ГЕРБ е строителството на пътища и санирането, защото там се печели най-много, но там се и краде най-много. Прокуратурата мълчи, както винаги.

Министърът на финансите Вл. Горанов: „Дали финансовото министерство  е виновно за качеството  на здравеопазването? Отговорът е - не! Българската здравна система е неефективна, пропита от лични и корпоративни интереси. От нея се краде много”, каза Горанов цитиран от БНР. Прокуратурата отново мълчи, както обикновено.

Язовир „Бели Искър“. По информация на наш източник от ЕК са преведени пари за неговия ремонт, около 90 млн. лв. Парите били „усвоени“, но ремонтът не е извършен. Интересно къде са парите? Не чувам гласа на Прокуратурата. Тези три примера са предостатъчни, при повече може да прилошее на някой читател.

Корупцията по високите етажи на властта. Критикуват ни от ЕС и според „западно, грамотно“ проучване, щетите за народа ни се изчисляват между 6 и 10 млрд. евро годишно. Гласуват се закони, изградени са нови специални съдилища, но до момента няма нито един заловен и осъден крадец от високите етажи. Организираната и битовата престъпност виреят в условията на герберското властване. Ето един показател, който ни поставя на челно европейско място, за наша радост и гордост.

Рекапитулацията: Имаме си управление, което разсипа националната сигурност, армията, органите за сигурност, съдебната система, здравеопазването, икономиката, образованието, науката, което отреди мизерен живот на възрастното поколение, обрече на безперспективност младото и средно поколение, което води битка за оцеляване, предизвика демографската криза, която застрашава бъдещето на родината ни, служи на чужди интереси в ущърб на българските. Ценности са парите, благата, развратът. Те ще ни унищожат.

Българино, надигни се и поговори по мъжки с предателите, така, както заслужават.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов