nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

На брачно дълголетие се радват Иванка и Михал

Иванка Манева и Михал Дочев от село  Българка, Силистренско сключили брак през далечната 1966 г. Двамата завършили местното училище. Иванка била   активистка още като пионерче и солистка на хора при Стоян Чешмеджиев.

Тя е потомка на Гоцевия род, които са от Садина, Търговищко. Баща и дядо й свирили на цигулка. В техния род има повече от десетина музиканти.

После Иванка продължила да пее в хора към читалището ,,Хр. Ботев,,. Семейството работило в ТКЗС. Михал е завършил курсове за тракторист. Бил е и 10 години библиотекар на читалището.

Но като се закрило училището в селото, семейството отишло да живее в Силистра. Иванка се пенсионирала в градската болница, а Михал в общественото хранене и предпирятието ,,Добружанка,,.

  След пенсионирането се завръщат в село Българка и Иванка пак пее в читалището, а Михал е избран в контролния съвет на кооперацията, където работи много добросъвестно .

В двора си гледат прасе, овце, козички, кокошки. Имат си хубава градина и оранжерия. Доволни са от живота и вече 58 години живеят в мир и разбирателство.

Дъщеря им Светла живее в Добротица и е готвачка в ученическия стол. Синът  им живее в Силистра. Имат си две внучки. Скоро  правиха  сватба на едната. Михал и Иванка вече искат да си имат и правнуци.

Да им пожелаем дълги години здраве и живот!

                                                   

    Йорданка ЖЕКОВА, Силистра

                                                                                                                                                                                         

 

 

 


На дълъг семеен живот се радват Иванка и Михал

На дълъг семеен живот се радват Иванка и Михал