nabore.bg

Тежката дума

Премиерът Борисов във възторг от хакера: Той е вълшебник!

20-годишният "вълшебник", "невероятното дете", предизвикало възхищението и бялата завист на Борисов, заподозрян подозрително скоростно, че е автор на хакерската атака срещу НАП, е може би най-популярната фигура в публичното пространство. Толкова много се изговори и изписа за него, че само песни не са създадени за хакера. Засега! Истински талантливите български деца, които печелят златни медали и отличия по световни и европейски олимпиади не са привличали и концентрирали върху себе си толкова много обществено внимание и за тях не сме чули и една дума от Борисов, депутатите и министрите, а днес премиерът изпадна в екстаз и небивал възторг от уменията на хакера! До скоро първият ни държавен и партиен ръководител съветваше IT специалистите да отглеждат овце и да прекопават картофи.

Възхищението на Борисов почти прерасна в обвинение към образователната ни система, която е толкова добра, че създава перфектни престъпници. Очаквам премиера в най-скоро време да стигне и до идеята, че държавата ни ще се оправи, ако назначим на ръководни постове хакери и други криминални типове - имаме голям контингент от заподозрени в престъпления, но са малко осъдените престъпници и това ще затрудни кадровиците на управлението.

Съзрях и малко тъга в приказките на премиера - започнал е да осъзнава с известно съжаление, че отминаха времената на първобитните и примитивните гангстери, които действаха с пищови и бухалки. Дойдоха времената на умните, интелигентите и образованите бандити. Дано в техните редици не се влеят и даровитите ни деца, които печелят олимпиадите по света и у нас!

 

Любо КОЛЬОВСКИ  

От фейсбук


Доскоро премиерът Борисов съветваше IT специалистите да отглеждат овце и да садят картофи

Доскоро премиерът Борисов съветваше IT специалистите да отглеждат овце и да садят картофи