nabore.bg

Тежката дума

Ноември 2016 година: Борисов очакваше удара, но не очакваше нокаута

Премиерът в оставка е като момче за поръчки, чийто услуги ползват Ердоган, Меркел, Обама, Юнкер, Столтенберг...

 

Най-значимото събитие през този месец беше изборът за президент на страната ни, на който се явиха необичайно голям брой кандидати.

Още в началото на кампанията Бойко Борисов заяви, че ще приеме избирането на кандидата на ГЕРБ за президент като израз на доверие към провежданата от него вътрешна и външна политика. В случай обаче, че кандидатката на ГЕРБ не е

начело още на първия тур, той ще подаде оставка още същата вечер. Типично за него, той не изпълни обещанието си, като обясни, че ген. Радев бил издигнат от инициативен комитет,  не от партия и така ГЕРБ бил на първо място. Борисов не осъзна какво говори, защото много по-болезнено е инициативен комитет да бие партията ти, която е печелила всички избори през последните години.

Загубата, при това с такъв разгромяващ резултат, навежда на някои мисли.

- При провеждането на други избори, Борисов никога не е изразявал съмнение в изхода. С типичната му селяшка усмивка, той само съобщаваше за кой пореден път ще бие БСП. Сега му липсваше самочувствие, говореше за оставка!

- Предсрочното прекратяване на първия му мандат бе предизвикано от недоволство заради играта с енергийните цени, но оставката му бе „съгласувана“ с американския посланик, в 3 часа след полунощ, по информация на наш източник.

- Известно е, че сутрин, след като се обръсне,  и преди да закуси, Борисов звъни в щатското посолство, за да попита, дали има  задачи за изпълнение.

- Като имаме предвид тези толкова топли отношения с представителя на отвъдморския  ръководител, основателно си задаваме въпроса, дали и в този случай Вашингтон отново е дал сигнал на Борисов за стратегическо отстъпление. Безспорно роля играят и големите икономически, финансови и политически затруднения, които изпитва кабинетът.

- Ако тези наши мисли имат определено основание, не бива да ни изненадва издигането на Цецка Цачева за кандидат-президент. Можем да предположим, че Борисов е бил наясно, че Цачева е неизбираема, но  е нямал печеливш ход.

Кандидатката на ГЕРБ беше наистина неизбираема и причините  са най-малко две – нейното минало и нейното настояще. Млад кадър на БКП, партиен секретар, Рабфак, от там малък пирует в Библиотекарския институт, след което пускане на котва в Юридическия факултет на СУ, който завършва с недобре обработена диплома. По информация на наш източник, Цачева не е искала да бъде огласено приложението към дипломата с оценките и датите на изпитите по обясними причини. Неизбираема я правеха и настоящите й изяви като председател на НС. Тя явно не може да се освободи от ролята си на партиен БКП секретар, при това от най-лошия тип партийни секретари. Дори след зашеметяващата загуба, тя не можа да отговори от свое име на искането за оставка, а заяви, че каквото реши партийната група (ГЕРБ), това ще бъде. Подобно на Хилъри, на Кристалина, на Меркел, Цецка се вижда някъде високо в облаците и вечерта преди деня за размисъл изкрещя: АЗ знам , АЗ мога, Аз съм президент! Борисов очакваше удара, но не очакваше нокаута.

Това го извади от равновесие и той даде израз на първобитната си простащина, като нападна с неприкрита ярост и злоба политическите си опоненти, закани се на своите, на ГЕРБ кметове, в чийто региони Цачева е загубила изборите.

                Самовлюбеният, арогантният, циничният Борисов

                забрави, че е премиер на една европейска държава

                и отправи необосновани нападки срещу новоизбрания

                президент, гражданите и политическите сили,

                гласували за него, в т.ч. и 20% от собствената му партия.

В интерес на истината трябва да кажем, че когото и да бе посочил Борисов за кандидат-президент, вкл. и себе си, той щеше да загуби от ген. Румен Радев, който стоеше на космическа висота, далеч от резервната скамейка на ГЕРБ. Единствен, който направи по-добро впечатление в сравнение с колегите си от ГЕРБ бе Томислав Дончев.

- Като развалена грамофонна плоча Борисов без спиране повтаря една и съща, вече втръснала ни песен – построих магистрала, детска градина, пречиствателна станция, ремонтирах манастир за опрощаване на греховете ми, но не казва, че България и по време на неговото властване остава най-бедната държава в Европа, не само в ЕС. За него няма проблем, че близо 90% от българите живеят в мизерия или на ръба на бедността.

- Борисов заявява, че безработицата в България е намаляла по време на неговия мандат, но не казва, че зад това намаление се крият две причини: първо – изселването в чужбина на ок. два милиона българи от младото и средно поколение, и второ – много наши сънародници не се регистрират в бюрата по заетостта,  защото резултат от това няма.

- Стратегическото мислене му е абсолютно непознато. По основните проблеми на страната той сменя своите виждания, както сменя бельото си. Ако проследим трудовия му стаж, ще се сблъскаме с изненадващата констатация, че той е работил на много места по малко – малко като пожарникар, малко като пазач, малко в МВР, малко в Столична община, малко като премиер - два пъти по половин мандат, свален по волята на народа. Какво всъщност знае, какво разбира, какво може този

човек? Той няма подходящо образование, няма професионален и политически опит, липсват му възпитание, елементарна култура и интелигентност Той познава уличния български език и се радва, че това го доближава до гаменарията.

- Борисов сам призна, че е прост. Той би трябвало обаче да знае, че от прост до простак има само една крачка и той я направи в изборната нощ, когато разбра, че е загубил катастрофално.

- Липсата на качества и възможности Борисов компенсира с пълно преклонение пред американските си господари. Те все пак не му гласуват пълно доверие, затова в рамките на куриозния му кабинет съставиха по-малък кабинет, съставен от още по-вярна прислуга.  Това са външният министър, който по информация на наш източник има американско поданство, в нарушение на законите на Р.България, военният министър, чийто чичо (на баща му брат), е полковник от американската армия, пак по информация на същия източник, Цветан Цветанов, който с гордост показваше подарените му от ЦРУ, с техен знак бутониери за риза, и Румяна Бъчварова, която пътува заедно с Цветанов всеки месец  за Вашингтон на доклад и за получаване на указания, пак по информация на същия източник

Нашето издание публикува тази информация и я изпрати за сведение на Министерския съвет, на Борисов, на парламента и на Представителството на ЕС в България. Опровержение не получихме, което означава, че тя е достоверна. Посочените лица провеждат в много случаи политика противоречаща на изразена от Борисов позиция и той преглъща това. В друга държава такова противопоставяне на премиера не би било търпяно.

- Другарят Борисов не е годен за управленец и по една проста причина – той не умее да подбира кадрите, на които да възложи изпълнението на сериозни задачи. Да погледнем  възможностите на Цветанов, Цачева, Атанасова, Каратанчева, Г.Георгиев и т.н. и това е достатъчно. Самият Борисов е като момче за поръчки, чийто услуги ползват Ердоган, Меркел, Обама, Юнкер, Столтенберг и мнозина други. Скандалът с включването на Кристалина Георгиева в битката за генерален секретар на ООН, без тя да има елементарните качества за този пост, покри Борисов, още по-лошо и България, с позор.

- Борисов позволи, въпреки нашите предупреждения, в България да бъдат развъдени цяла глутница жадни за плячка „неправителствени организации“, които работят реално срещу интересите на българския народ. Нашето издание на няколко пъти поиска организации и фондации като „Америка за България“, „Български хелзинкски комитет“, „Ханс Зайдел“,

„Конрад Аденауер“ и други да бъдат обявени за не-български (при желание може и антибългарски) и финансирането им от чужди държави да бъде прекратено. Днес имаше съобщение в медии, че фондация „Америка за България“ е дарила на сдружението на Едвин Сугарев само за миналата година 287 000 лв. за неговата русофобска и проамериканска платформа. Другите подобни сдружения, организации и фондации са получили и по-значителни парични суми, за да защитават чуждите интереси в страната ни. Правилно, безплатен обяд няма, казват новите световни господари.

- Сходен проблем е и този за американските бази в България. Тяхното присъствие на наша територия крие опасност от ответен удар от ислямистите или от застрашени държави. От наш достоверен източник научихме, че американските военни в базите се занимават с подслушване и шпионаж в 4-те географски посоки и с психологически експерименти на българска земя, които са безплатни за тях. Така обяснява нашият източник необяснимите пътнотранспортни произшествия, непознати до този момент у нас. Борисов се прави на голям патриот, но няма смелостта да изиска проверка на дейността на тези бази, или да ги помоли да се оттеглят.

- Управляващите полагат усилия да втълпяват на българския народ, че членството в ЕС ни прави европейци. Пълна заблуда. Нашите прадеди са положили основите на хилядолетна европейска държава, език и култура, за разлика от днешните западноевропейски страни. ЕС е в процес на разпад, но политически неграмотния Борисов не вижда тези процеси и продължава да робува на отиващите си господари. На нашата страна са нанесени огромни щети в икономическо и политическо отношение. Забраниха ни строежа на Южен поток, на Бургас-Александропулис, на АЕЦ Белене, лишиха ни от богатите руски и арабски пазари. Един отговорен държавен ръководител би трябвало да направи една коректна равносметка и да прецени каква  е ползата от ЕС и колко ни струва членството в съюза. Един страхливец няма да го направи, защото той мисли  за  себе си, а не за народа.

- Борисов тръби, че България пази   строго външната граница на ЕС. Как я пази, когато всеки ден полицаи и доброволци откриват десетки и стотици имигранти във вътрешността на страната, даже по границите със Сърбия и Румъния. Настанените в бежанските лагери струват милиони лева на българския народ. Предателство по отношение на мизерстващия българин е да раздаваш с отворени шепи на непознати млади нашественици, а да лишиш от елементарни грижи своите сънародници. Предателство е да заселваш трайно в Сакар и Родопите хора с друг морал, друг манталитет, други ценности и вяра, които ще задълбочат още повече демографската криза у нас. Интеграцията е невъзможна. Ако някой има други мисли, нека провери има ли интегрирани турци в Германия и араби във Франция, има ли интегрирани цигани у нас. Такива са фактите, за съжаление. Нашето издание, както и НС „Гражданско общество в България“ са давали израз на позицията си по проблема с т.нар. имигранти. Всички те, без изключение, трябва да бъдат изведени от България, ако искаме да спасим родината си. Изразявали сме я многократно в писма и статии изпращани до МС. НС, Премиера, Представителството на ЕК в България. Отговор няма.

- Борисов обвини за изборната си загуба и свои и чужди, само той е невинен. Истината е, че този човек е опасен за България и повече не бива да бъде допускан до управлението. Без срам  заявява, че остава държавните дела в перфектно състояние и щял да види какво ще направят наследилите го ръководители на страната. Затова колегите и аз препоръчваме на новите управници да издадат Бяла книга с истинското състояние, в което Борисов и съотборници оставят родината ни.

 Икономиката, образованието, здравеопазването, науката, културата, съдебната система, корупцията и престъпността са сферите, в които цари пълен хаос. Виновниците за това състояние на родината ни трябва да бъдат предадени незабавно на съд.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”

 

 


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов