nabore.bg

Безплатно

Важно: Болниците в Сливен, Пловдив, Плевен и Варна ще преглеждат безплатно

  • Дни на отворените врати ще се проведат от 17 до 21 март в сектора по фтизиатрия на болницата „Д-р Иван Селимински" в Сливен. Предвиждат се безплатни прегледи за диагностициране на туберкулоза. Секторът по фтизиатрия на Отделението по пневмология и фтизиатрия се намира до Отделението за лечение на инфекциозни болести.
  • Безплатни консултации за туберкулоза ще се състоят на 17, 18, 19, 20 и 21 март и в Пловдив. Те ще се проведат в болницата по белодробни болести на бул. “Цариградско шосе” 108 от 8 до 13 часа. На желаещите ще се направи безплатна проба Манту и ще се попълни анкета за оплакванията и рисковите фактори. При съмнение за активно заболяване на пациентите ще им се бъде направен рентген на белите дробове и допълнителни изследвания.
  • Университетската болница в Плевен започва безплатни прегледи в Клиниката по неврохирургия всеки понеделник след 13.00 ч. Това съобщиха от лечебното заведение. Инициативата е насочена към пенсионери, безработни, студенти и други хора с финансови затруднения, които ще бъдат приемани от доц. Йордан Панов. Няма да се изискват документи от пациентите, за да удостоверяват материалното си положение, уточниха от лечебницата. Желаещите да се прегледат безплатно трябва да се запишат предварително телефон 064-886-286.
  •  Безплатни прегледи за рак на гърда, рак на маточна шийка и рак на дебелото черво ще се провеждат в онкоболницата “Д-р Марко Марков” във Варна до 21 март. Желаещите да преминат през безплатните прегледи могат да се запишат предварително на регистратурата на болницата на телефон 052/ 975 840. Определените часове за профилактични прегледи в периода на кампанията са: сутрин – от 10 до 12 часа и след обяд – от 14 до 16 часа.

 

Наборе.бг