nabore.bg

България

Бойко излъга за писмото на старицата. Такава жена не живее в Ново Паничарево

Пресцентърът на ГЕРБ и лично Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, в четвъртък пуснаха писмо от мила възрастна жена от с. Ново Паничарево. Писмото, писано на ръка, бързо обиколи медиите и събуди сантименталността на хората.

Оказва се обаче, че жена на име Камена Терзиева, подписала уж на ръка писмото, не съществува.

Избирателните списъци на с. Ново Паничарево, общ. Приморско са категорични – жена с името Камена Терзиева не живее в селото!

Лъжата на пресцентъра, изготвил писмото, е свързана с факта, че непосредствено след наводнението всички медии са цитирали новинарски първоизточник, който е посочил жена с такова име като свидетел на трагедията. Грешката явно е дошла от объркване, свързано със съседния град Камено.

Пресцентърът на ГЕРБ и началникът на предизборния щаб очевидно не блестят с изобретателност и интелигентност по отношение на подправените и сгрешените факти. Наскоро, освен че изписаха преЗсцентър в официално писмо, пиарите на Бойко сгрешиха и името на Филиз Нурулла, като го кръстиха Хайрулла.

Но гаврата с възрастната жена, която уж е написала благодарствено писмо, е всъщност гавра с избирателите на ГЕРБ. Подправените свидетелства за помощта на герберите в засегнатите райони са най-яркото доказателство, че всичко е само проформа и с цел PR.

 

Марина ИВАНОВА


Експремиерът Борисов не може да разчита на пресцентъра си, който прави гаф след гаф в предизборната кампания.

Експремиерът Борисов не може да разчита на пресцентъра си, който прави гаф след гаф в предизборната кампания.

Писмото фалшификат

Писмото фалшификат