nabore.bg

Докторе, защо?

Билки срещу хиперплазия на простатата

Хиперплазия на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени състояния при мъжете.

Признаците са толкова по-подчертани, колкото по-голяма е хипертрофията на жлезата и последващото стеснение на уретрата. Някои мъже имат по-широка уретра, така че те нямат оплаквания. При други и най-лекото уголемяване на простатата води до трудности в уринирането.

Симптоматиката се изразява в често уриниране, затруднения в началото на уринирането, намаление количеството и силата на пикочната струя. Причините за появата и развитието все още не са напълно изяснени. Счита се, че са комплексни и зависят от много неща: хормони, възраст, растежни фактори, начин на живот – хранене, околна среда и др.

След 40-та година при мъжете настъпват естествени хормонални промени по подобие на менопаузата при жената. Определят се с термина „андропауза”. Проявленията ù са свързани именно с прогресивно намаляващите нива на свободния тестостерон, докато нивото на естрогените (женските полови хормони) остава същото или относително нараства.

ПростаРен e специално разработена синергична формула от висококачествени екстракти от Теснолистна и Дребноцветна Върбовка, Гроздово семе и органичен Селен в най-усвоимата му за организма форма L-Селенометионин. Те действат благоприятно едновременно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата. Възпират растежа на епителните клетки; подпомагат естествената дейност на простатната жлеза на различни нива; действат противовъзпалително и антибактериално.

ПростаРен (ProstaRen) може да се използва както като съпътстващ традиционното лечение, така и като негова алтернатива. Чрез ПростаРен се ограничават страничните негативни ефекти, появяващи се често след продължително медикаментозно лечение или чрез оперативна намеса. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Търсете в аптеките!

 

www.botanic.cc