nabore.bg

Безплатно

Важно: Безплатни медицински прегледи и консултации във Варна, София, Бургас и Русе

  • По случай Международния ден на жената 8 март в ДКЦ 1 „Света Клементина” във Варна ще има безплатни медицински прегледи за откриване на ранни признаци за рак на маточната шийка и на млечната жлеза. Консултациите ще продължат три дни – на 4, 5 и 6 март, като не е необходимо предварително записване, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов. За рак на маточната шийка може да се посети АГ кабинет 321, където акушер-гинекологът д-р Румен Шопов ще взема материал за изследване за наличието на папилома вирус HPV, който е основният причинител на злокачественото заболяване. Манипулацията е безплатна, както и самото изследване. След това пациентките могат да получат резултатите отново в АГ кабинета. Материалите ще се вземат на 4 март от 14 до 16 часа; на 5 март от 9 до 12 часа; на 6 март от 14 до 16 часа. За изследването за рак на млечната жлеза ще се извършват безплатни мамографии, които веднага намясто ще бъдат разчитани. Желаещите могат да посетят кабинет 103 в рентгеновото отделение на 4 март от 9 до 12 часа; на 5 март от 14 до 17 часа; на 6 март от 9 до 12 часа.
  • Варненската онкоболница „Д-р Марко А.Марков през март организира серия от безплатни прегледи за ранна диагностика на най-разпространените заболявания – рак на гърдата, рак на шийката на матката, рак на простата и рак на дебело черво. Те ще се проведат в дните от 9 до 31 март  включително. По програмата за безплатна профилактика пациенти ще се преглеждат между 10 и 13 часа всеки работен ден. В гинекологичния кабинет прегледите ще се извършват от д-р Светослав Узунов, в урологичния – от д-р Десислав Тасков. В хирургичния кабинет прегледите ще се осъществяват по следния график:

Понеделник – д-р Илиян Илиев

Вторник – д-р Николай Георгиев

Сряда – д-р Здравко Димитров

Четвъртък – д-р Йордан Борисов

Петък – д-р Станислав Ненков

Пациенти, които не са на диспансер в болницата, трябва предварително да си запишат час на тел. 052/ 975 840. При голям интерес ръководството на болницата има готовност да обсъди удължаване на програмата през април или друг месец от годината. Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти. Ще се плащат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива. Прегледите ще се извършват в Диагностично-консултативния блок на здравното заведение (в сградата на ДКЦ IV в двора на МБАЛ "Св. Анна")

  • Столичната Александровска болница обяви безплатни прегледи на сърцето за жени. На 6 март в кардиологичните кабинети на Диагностичния консултативен център (ДКЦ) към болницата ще се проведат профилактични безплатни прегледи за оценка на сърдечно-съдовия риск при жени. Приемното време на кабинетите ще е от 12 до 17 часа, като не се изискват направления по здравна каса. Необходимо е предварително записване от 13 до 14 часа на тел. 02/9230 586.
  • Уролози ще консултират безплатно в Бургас за проблемите на простата. Безплатни информационни срещи за проблемите на простатата на граждани със специалисти-уролози ще се състоят в Бургас. Първата среща в Бургас ще се проведе в петък, 27 февруари, от 10:00 ч. в пенсионерски клуб "Вая" в Долно Езерово. На 10 март, вторник, от 13:30 ч. ще бъде втората образователна среща във Военния клуб в Бургас на ул. „Христо Ботев” № 48.
  • В Русе и русенска област продължават безплатните прегледи за рак на гърдата. Срокът е удължен, съобщи управителят на Комплексния онкологичен център д-р Камен Кожухаров в града. Поне още 2 месеца русенки и жени от областта ще имат възможност за безплатен профилактичен преглед. От него могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 г. Компанията беше насочена към жени в  неравностойно положение, сред които многодетни майки,  дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания, но сега тя е отворена и за всички желаещи. Записването на часове става на телефони 082 82 67 70 и 0886 089 130.
  • Безплатни прегледи за пациенти с диагностицирана асептична некроза на главата на бедрената кост или съмнения за такава, организира столичната болница „Вита”. Прегледите ще се извършват от д-р Чанко Чанков на 11 март – от 16:00 до 19:00 ч. Можете да си запишете час за преглед на тел: 02/960 49 50 или 960 49 51.

 

Наборе.бг