nabore.bg

Безплатно

Важно: Безплатни медицински прегледи в София и Русе

  • В столичната АГ болница "Шейново" продължават безплатните профилактични прегледи на пациентки, на които е поставена диагноза "миома на матката". Час за преглед може да се запише на телефон 02-96-94-81.
  • От 3 до 7 октомври 2016 г. медицинският комплекс „Д-р Щерев“ в столицата организира кампания за профилактика на рака на гърдата. Всеки ден от 9:00 до 14:00 часа ще се провеждат безплатни прегледи, включващи рентгенова снимка на млечните жлези, запис на дигитален носител и консултация за специалист. Прегледите ще се извършват от пионера на мамографското образно изследване в България доц. д-р Христина Попмихайлова. След като се направи мамографското изследване, следва клиничният преглед, при който насочено се палпират участъците на млечните жлези, като отново се търсят изменения. Все пак е важно да се знае, че не всяка бучка е злокачествено образувание“, обясни доц. Попмихайлова, която е с дългогодишен опит в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. За да се включите в безплатната кампания за профилактика на рака на гърдата е необходимо предварително да запишете час за преглед на телефон 02-920-09-01.
  • Безплатни профилактични прегледи за миома на матката започват ежемесечно в Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”. Консултациите ще се провеждат всяка трета сряда на месеца. Първите прегледи се планират за октомври. Записването ще става на телефон  082/ 502 430 или 082/ 502 500  - регистратура на ДКЦ 2 /бившата Трета поликлиника в Русе/. За прегледите могат да се запишат жени на възраст до 45 години. Консултациите ще се извършват от доц. д-р Елисавета Вълчева. Миомата е доброкачествен тумор, който произхожда от гладката мускулна тъкан на матката (миометриума). Тя е най-честият тумор на тялото на матката. Наблюдава се по-често при нераждали жени над 35 години. По данни на специалистите, миомата на матката засяга 1/4 от жените. Доц. д-р Елисавета Вълчева е специалист по образна диагностика и инванзивна рентгенология. Завършва Медицинския университет в София през 1979 година. През 1981 година след спечелен конкурс започва работа като асистент в Националната кардиологична болница, където минава всички етапи на професионалното и научното си развитие и защитава доцентура. Има около 97 публикации в наши и международни списания в областта на перифернaта съдова патология, а в последните години и по методите на емболизацията, които са много слабо развити и прилагани в България и широко приети и утвърдени методи на терапия в развитите страни. Вече пет години тя е консултант за емболизация на простата, миома и черен дроб в МБАЛ „Медика – Русе”, а от есента на 2015 г. е част от екипа на лечебното заведение.

 

Наборе.бг