nabore.bg

Безплатно

Лекарски прегледи без направление в София, Бургас, Сливен, Кърджали и Мъглиж

  •  Среща с д-р Людмила  Емилова на тема "Здравословно хранене и връзката му с диабета" ще има на 29 ноември от 18 часа в Общински младежки център “Захари Стоянов“ в Добрич.
  • Безплатни изследвания за диабет тип 2 ще има в столичната болница "Александровска" през целия месец ноември след предварително записване в Центъра за превенция на захарния диабет към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на тел. 0879 878 051 между 8 и 12 часа.
  • Безплатни бъбречни прегледи ще се провеждат в Бургас до края на годината в медицинския център „Св. Николай Чудотворец“. Всеки вторник и четвъртък ще бъдат консултирани пациенти с такава диагноза. Прегледите ще се провеждат от д-р Николай Миринчев и д-р Георги Георгиев от Отделението по урология на УМБАЛ Бургас и ще бъдат от 12 до 14 ч., със задължително предварително записване на регистратурата на МЦ "Св. Николай Чудотворец" - тел. 056 81 64 54. 0879 54 50 34, от до 8 до 12 ч. МЦ „Св. Николай Чудотворец“ се намира в сградата на УМБАЛ Бургас, вход откъм Спешния център.
  • Продължават записванията за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в в Сливен. Това става всеки вторник и четвъртък от 9,30 до 12,30 часа на тел. 044/ 590 440 или в офиса на сдружението на бул. “Цар Симеон“ 2, ет. 2, офис 11. Прегледите ще се провеждат всеки петък в МБАЛ “Д-р Иван Селимински“ - Сливен, Диагностично-консултативен блок - кабинет №5, на втория етаж, от д-р Златко Русев от Комплексен онкологичен център - Стара Загора.
  • Поради големия интерес кампанията „Право на зрение“  отново ще посети Кърджали. Целта е ранно откриване на двете заболявания, които най-често причиняват слепота – катаракта и глаукома. На 23 ноември  Очното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали организира информационна беседа с последващи безплатни прегледи. Беседата ще се проведе в конферентната зала на болницата от 13.30 ч. Лектор ще бъде д-р Ерхан Мурат, началник „Очно отделение”. Прегледите са предназначени за хора над 55 години, които нямат поставена диагноза или не са оперирани от катаракта.  Местата за беседата са ограничени. Задължително предварително записване на тел. 070010126 (между 10 и 18 ч.). Вече участвали в безплатни прегледи няма да бъдат записвани.
  • Безплатни мамографски прегледи ще могат да си направят жените от община Мъглиж от 28 ноември до 4 декември 2016 г. с мобилен кабинет, който ще бъде разположен пред сградата на община Мъглиж.

 

Наборе.бг