nabore.bg

Безплатно

Важно: Безплатни лекарски прегледи в Пловдив, София и Варна

* Урологична клиника в МБАЛ „Пловдив“ ще проведе безплатни прегледи за всички желаещи от страната. Консултациите ще продължат цяла седмица – от 7 декември (понеделник) до 11 декември (петък). Необходимо е пациентите да си запишат предварително час на някой от следните телефони: 032/905-375, 032/905-435 и 032/ 905-465.

* Безплатни прегледи за пациенти с имплантирани кардиостимулатори ще извършват на 12 и 13 декември в столичната Александровската болница. Желаещите да разберат сърдечния си статус и да направят пълна диагностика на устройството си могат да го направят от 8 до 16 часа в приемно-консултативния кардиологичен кабинет на Втори хирургичен блок в болницата. За целта е нужно предварително записване и не се изискват направления от НЗОК. От безплатен преглед могат да се възползват и пациенти с тахи-бради синдром, рецидивиращо предсърдно мъждене, камерна тахикардия и сърдечна недостатъчност, на които е нужно да се имплантира пейсмейкър. За да са спокойни, че лечението върви по план, пациенти с кардиостимулатори трябва да се проследяват веднъж на шест месеца, в противен случай се стига до ситуации по спешност поради влошаване на състоянието, предупреди експертът.

* Във варненската болница „Света Клементина” са определени 355 души, с които се провежда организиран популационен скрининг на онкологични заболявания. Безплатните профилактичните прегледи включват изследвания за рак на гърдата, рак на маточната шийка и рак на дебелото и правото черво. Лицата, подлежащи на безплатни прегледи, получават покана за провеждане на скринингово изследване по адрес на местоживеене, която трябва да представят на Регистратурата в болницата. Прегледите и изследванията могат да бъдат извършени до 10 декември само след предоставена валидна покана от пациента. Обслужването на пациентите става по следния ред:

  1. Пациентът представя поканата си на Регистратурата в лечебното заведение, за да бъде координиран според скриниращия модул.
  2. Приема се в съответния специализиран кабинет, където му се извършва преглед и се назначават съответните изследвания.
  3. Пациентът извършва назначените изследвания в лабораторията на лечебното заведение и се връща при специалиста за разчитане на резултата.
  4. Лекарят-специалист поставя заключение за наличие или липса на съответното заболяване и дава здравни съвети на пациента.

Пациентите могат да се запишат предварително на регистратурата на лечебното заведение или да получат информация на телефон 052/603 802.

 

Наборе.бг