nabore.bg

Безплатно

До 20 юли: Безплатни медицински прегледи в Кърджалийско

Започва провеждането на безплатни медицински прегледи за кучешка тения в Кърджалийско, съобщиха от РЗИ-Кърджали. Прегледите ще обхванат жители от всички възрастови групи от три общини - Ардино, Крумовград и Кърджали.

Изследванията ще се извършат от екип специалисти на Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. И. Киров"ЕАД - София (СБАЛИПБ), местни медицински специалисти и екипи от общинските болници по места. Прегледите ще стартират в Ардинско на 8 юли в местната болница „Ардино". Те ще продължат до 12 юли като бъдат обхванати и жителите на селата Бял извор и Жълтуша. От 13 - 16 юли екипите на Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. И. Киров" София ще бъдат в граничната община Крумовград, а ехографският скрининг ще се проведе в МБАЛ„Живот+".

Безплатни медицински прегледи за ехинококоза ще приключат в МБАЛ „Кърджали". В дните от 17 до 20 юли ще бъдат обхванати жители на областния град и прилежащите села.

 

Наборе.бг