nabore.bg

Безплатно

Безплатни лекарски прегледи в Пловдив, Монтана, Добрич, Сливен, Панагюрище, Хасково, Смолян, Варна, Бургас и Русе

  • Информационна кампания за „тихия краде на зрение“ – глаукомата, се организира в очното отделение в болницата „Централ Хоспитал“ и Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в Пловдив. Тя ще се проведе на 24 март, четвъртък, от 15 ч. във фоайето на очната хирургия. На място ще бъдат определени датите за безплатен скрининг на пациентите.
  • Преглеждат безплатно за туберкулоза до 25 март в монтанската болница.  От 8 до 13 часа всеки може да провери състоянието си, като направление от личния лекар и от специалист не е необходимо.
  • На 23 март в болницата в Добрич ще има безплатни профилактични прегледи за туберкулоза.
  • До 25 март безплатно за туберкулоза ще бъдат прегледани и пациентите от Хасковска област. Консултациите ще стават в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в кв. "Болярово" в Хасково.
  • Сливен също се е включил в кампанията за безплатни прегледи за туберкулоза. Отделението по фтизиатрия към болницата „Д-р Иван Селимински“ - Сливен организира Седмица на отворени врати до 25 март за скринингови изследвания за риск от туберкулоза. Прегледите ще стават от 8,30 до 13.00 часа при специалиста д-р Снежана Колева.
  • Хирурзи преглеждат безплатно в болницата в Панагюрище до 31 март. От медицинските прегледи могат да се възползват пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на стомаха, тънките черва и дебелото черво, щитовидната, паращитовидната и млечната жлези, различни видове хернии, усложнения на диабета, както и възпалителни заболявания и заболявания на анус и перианално пространство. От специлизираните консултации същото така могат да се възползват болни след проведено оперативно лечение на ингвинални и хиатални хернии, туморни заболявания на стомашно-чревния тракт, заболявания на жлъчния мехур и жлъчните пътища. Безплатните прегледи са в приемния кабинет на първия етаж от 9 до 14 часа. Записването е на телефон 0893 290878 от 9 до 13 часа.
  • Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат до 25 март в Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна. За прегледите не е необходимо медицинско направление от общопрактикуващия лекар. Тубдиспансерът във Варна се намира на ул. „Мануш войвода“ 11А.
  • На предстоящото изложение „Зона здраве" в Бургас – на 2 и 3 април в Mall Galleria ще има безплатни изследвания за хепатит В и С. Ще има също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението, са безплатни за посетителите. Всеки посетител може да спечели от над 100 награди, ако попълни талон на място.
  • В русенската болница ще преглеждат безплатно за глаукома на 25 март, петък, от 13:30 часа в отделението „Очни болести“. Скрининговото засичане на вътреочното налягане ще бъде направено след предварително записване на телефона на отделение „Очни болести“ към Многопрофилната болница за активно лечение – 082/887-467. На пациентите с регистрирано вътреочно налягане ще се предлага хоспитализация в отделението в планов порядък с оглед допълнително изследване и уточняване на диагноза „глаукома“.
  • До 25 март в Смолян ще има безплатни прегледи за туберкулоза в местната болница „Д-р Братан Шукеров”. Прегледите ще ce извършват от д-p Юлияна Лазарова от 08.00 до 15.30 часа в кабинет за контрол на туберкулозата, който се намира на шестия етаж, над Инфекциозно отделение. На всеки, който реши да провери своето състояние, ще бъде извършен преглед и ще се назначи проба манту, а при необходимост и допълнителни изследвания – рентгенова снимка и изследване на материал за туберкулозни бактерии.

 

Наборе.бг