nabore.bg

България

Предстоящо: Безплатен концерт в Борисовата градина

На 26 юли от 20,30 часа на откритата сцена в Борисовата градина в столицата ще се състои концертът “Гласовете на маестро Валентин Пейчинов”.Това е един проект на солиста на Метрополитен опера в Ню Йорк до 2012 г. Валентин Пейчинов. За шеста поредна година маестрото е подбрал за турнето в България 10 изпълнители от 6 държави, които ще се представят в 4 мизакални стила.

В програмата участват:

Юлияна Милин (Хърватия)

Hyeon Gyeong Kim (Южна Корея)

Яна Кочева (България)

Hajeong Lee (Южна Корея)

Ерин Мърфи (САЩ)

Хюсеин Медран (България)

Przemyslaw Piskozub (Полша)

Ангелина Секулова (България)

Eвелина Станчовска (България) и др.

Входът е безплатен.

Вече шеста поредна година маестро Пейчинов кани в България избрани изпълнители от цял свят за да се включат в проекта му. Елате вижте и чуйте на какво са способни “Гласовете на маестро Валентин Пейчинов”

На концерта в София, Борисова градина, изпълнителите ще представят арии из популярни опери и класически произведения, поп и джаз евъргрийни, както и автентични песни от националния ни фолклор.

 

Кой е маестро Валентин Пейчинов?

 

Той е е роден и израснал в София. Фамилията му прави препратка към небезизвестния Августин Пейнчинов, с който освен роднинска връзка ги свърза и любовта към музиката. Именно Августин Пейчинов помага на бъдещия маестро в първите му години. “Никога няма да забравя какво направи той за мен. Когато вече стъпих на краката си, взех семейството си в Америка, защото можех да се грижа за тях. Синът ми носи неговото име - Августин”, споделя в откровен разговор Валентин Пейчинов.

Той завършва Българската Държавна консерватория със златен медал, след което се присъединява към Американския оперен център при музикалното училище Джулиард /American Opera Center of The Juilliard School of Music/ по препоръка на известния италиански композитор Джан Карло Меноти. След като се установява в САЩ участва в редица оперни продукции, много от тях излъчени по National Public Radio. През 2000 г. Валентин Пейчинов става солист на Метрополитън опера. Той е приет много добре от критиката и получава множество положителни отзиви за ролите си на Атила, Базилио, Enrico VIII, Fiesco, Летящият холандец, Мефистофел, Мустафа, Пагано, Филип II, Прочида, Рамфис, крал Рене и др. Скоро след това участва като солист в световна премиера на 13-та симфония на Шостакович , "Бабий Яр " , в Ню Йорк, по повод отбелязването на 65-ата годишнина от клането в Бабий Яр. Изявата му е определена от вестник New York Times

 

като "зашеметяващо изпълнение ".

 

В Ню Йорк той често е виждан на много музикални сцени. Печелил е множество конкурси и награди,

сред които American Opera Auditions, Luciano Pavarotti Competition, The Sullivan Foundation, and The Olga Forrai Foundation. Основател и артистичен директор е на Vocal ProductionsNYC , Corp. Бил е председател на изкуствата и културата, като част от световната конференция на жените – София 2010. Той е част от консултантския комитет във фондация Olga Forrai.

Като педагог и поддръжник на певчески таланти маестро Пейчинов създава "The Vаlentin Peytchinov Vocal Studio " в Ню Йорк, където предава богатия си опит на множество изпълнители от цял свят.

 

www.nabore.bg

 


Валентин Пейчинов

Валентин Пейчинов

Маестро Пейчинов (в средата) с част от изпълнителите

Маестро Пейчинов (в средата) с част от изпълнителите