nabore.bg

Лични драми

Нашата реалност: Без минимална пенсия от 500 лв. няма да ни бъде

Даваме гласа си, за да осигурим на управляващите царски живот депутатите спят, четат, дъвчат или изобщо ги няма.  

 

Повече от 25 години гласуваме за едни и същи мутри, които оправиха своя живот и този на рода си до девето коляно, а нас съсипаха, унищожават ни и ни доведоха до дъното на мизерията. 3ащо даваме гласа си за тези управляващи, за да ни служат и подобряват живота ли? Не, даваме гласа си, за да им увеличим заплатите, да ги качим в лимузини, да им подсигурим царски живот. А ние се гърчим и се „радваме„ на подхвърленото ни с клизма 2,6 % увеличение на пенсиите. Позволяваме им сами да си определят заплатите, субсидиите, командировъчните и безотчетните. Приемат закони, променят закони, както душите и интересите им искат. Даваме гласа си не за по-добър живот, а за да сбъднем безскрупулната им жажда за власт и да направим пътя им към нея безпрепятствен.

В парламента спят, четат, дъвчат, скучаят или изобщо ги няма. В министерствата пък се чудят какви далавери да врътнат. След 25 години управление се сетиха, че нямаме отбрана и сигурност. Но както чакаха 25 години, така можеха да почакат още 3-4, докато се оправи най-напред жизнения стандарт на народа. И това е нормалното, защото иначе няма да има кой да им кара самолетите, танковете и корабите. Без нормална заплата и минимална пенсия от 500 лв., нещата няма да се получат в България.

Хей, българи, които сте като мен, защо спите, защо се примирявате с ужаса и жалкото съществуване, на което сме подложени? На никой не му дреме, за този нещастен народ. Хак да ни е, щом сме народ без достойнство! Защо гледахме безучастно какво правят престъпните корупционни практики в зората на „прехода”? Всички бяхме свидетели на корупцията опакована в евро ориентация, „успешна“ приватизация, придружени с бухалки. Някои дори си признават, като Станишев например: „В България има главоломно нарастване на бедността“. Прав е, така е. И Петър Стоянов е прав за това, че щастието на човека се определя от стандарта на живота, че основният ресурс на България е човекът, че мислещите хора са по-важни от управляващите. Съгласна съм и с двамата. Само че и двамата бяха в управлението и не направиха нищо за този ресурс. 

 

Валерия СТЕФАНОВА, Гулянци