nabore.bg

Лични драми

Аргументи и факти: Електронното гласуване – голям страх!

Според мен няма никакви проблеми пред електронното гласуване по интернет. Така се дава конституционната възможност на всички българи /български граждани/, живеещи извън територията на страната, да дадат своя вот във всички  парламентарни, президентски избори и общонационални референдуми занапред.

Всекидневно обаче продължават, и няма да спрат изглежда, манипулациите от почти всички политически сили, "експерти", дежурни тв и радиоментори, че така вотът щял да са опорочи,    

 

да се хакне системата,

 

пак да се гласува доброзорлем и други такива наивности и откровени глупости. Което е най-голямата манипулация, сваляща окончателно маските от лицата на всички антинародни експерти, лелеещи от години проблеми пред гласуващите в чужбина над 2 млн. избягали от тях българи.

Моите два довода:

- Преди няколко години /ало, късопаметните "експерти"!/ в милата ни България се проведе общонационално регулярно преброяване на населението и чрез Интернет. Даден бе шанс чрез специален софтуер да се преброим чрез компютрите си и ние се преброихме. По няколко души от фамилията чрез едно ай пи - баща, майка, син и пр. В софтуера на общонационалното преброяване беше задължително вписването на ЕГН на лицето и неговите три имена по паспорт и лична карта.

 

Тоест нямаше никакъв шанс

 

за повторно преброяване от друго ай по никакъв шанс за манипулация и опорочаване на системата.

И никой в държавата НЕ ПОВДИГНА ТОГАВА ВЪПРОС, ЧЕ ИМА НЕЩО НЕРЕДОВНО ПРИ ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!

Значи може и електронно преброяване, респективно МОЖЕ И ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ! Или със съпротивата си "експертите" искат да ни убедят, че общонационалното преброяване Е БИЛО ФАЛШИВО!?! Че не сме 7 млн и около 300 хиляди, а сме някъде около 5 млн?

Вторият довод: Б а н к е р с к и я т

- Щяло да има манипулация "хакване" на софтуера, програмата, ай-питата,

 

гласуване под строй във фирмите

 

и прочие пак дивотии. А ДА СТЕ ЧУЛИ ДОСЕГА ДА Е ХАКНАТА НЯКОЯ БЪЛГАРСКА БАНКА? НЕ СТЕ НЯМА И ДА ЧУЕТЕ...

Защо тогава точно ТОЗИ СОФТУЕР НА ЦИК ЩЕ БЪДЕ "хакнат"?

Значи остава да си признаят: Кои се плашат от свободно и независимо електронно гласуване от дистанция на българските граждани в и извън родината?

 

Цветан АНДРЕЕВ, София