nabore.bg

Свят широк

Антика: Продават кадилака на Ева Перон

Автомобил, принадлежал на една от най-известните жени в света, ще се появи на традиционния аукцион в Силвърстоун на 4 септември. Става дума за Cadillac Limousine от 1951 г. на Ева Перон.

Очаква се той да бъде продаден за между 252 621 и 328 408 евро. Великолепната антика

 

е била представителна лимузина

 

на Евита и аржентинския президент Хуан Перон. През 1996 г. историята на живота им бе пресъздадена в мюзикъл с участието на Мадона и Антонио Бандерас.

Политическата икона Евита има огромен принос към партията на жените и въпреки любовта си към скъпите бижута е известна с благотворителната си дейност в качеството си на първа дама на страната. Тя е любимка на народа и печели толкова привърженици, че избирателите започват да настояват да се кандидатира за вицепрезидент. За жалост поради крехкото си здраве

 

тя умира от рак на 33-годишна възраст

 

през юли 1952 г. Историческият автомобил пристига във Великобритания след дългогодишен престой в музея на Евита в аржентинската столица. Лимузината върви в комплект с колекция от снимки на Хуан и Ева.

Преди да мине „под чукчето“ на аукциона, автомобилът ще бъде изложен в конкурс за ретроавтомобили. В търга в Силвърстоун ще бъдат включени и някои от най-известните рокли на известната дама, както и някои нейни бижута, открити в автомобила.  

 

Агенция Speed-Press


Кадилакът на Евита и Хуан

Кадилакът на Евита и Хуан

Интериорът на лимузината

Интериорът на лимузината

Президентът на Аржентина Хуан Перон със съпругата си Ева

Президентът на Аржентина Хуан Перон със съпругата си Ева

Любимката на народа Ева Перон

Любимката на народа Ева Перон