nabore.bg

Хората говорят

Ани Цолова си ляга с кокошките

Водещата от Нова ТВ се стяга за второ дете, за кадем държи камъче докато е в ефир

 

Всички знаят какво прави сутрин Ани Цолова от Нова телевизия. Виждат я на екрана,  усещат   настроението й. Внимават какво питa  събеседниците си, фиксират и малките промени - в  прическата,   грима, тоалетите и бижутата й. В голямата си част зрителите я харесват – как играе в тандем с колегата си Виктор Николаев.

Телевизионерката споделя, че й е трябвало доста време да се реши да роди първото си дете, но откакто се е появил на бял свят малкият Калоян, вече си мисли

 

колко хубаво би било да има още едно дете вкъщи.

 

„Съпругът ми Васил, който също работи в телевизия, много ми помага”, споделя новинарката.

Излишно е да затъваме в подробности около професионалния живот на Цолова, защото той е повече от видим. Интересното обаче е какво  прави  след 9,30 часа, когато сутрешният блок на Нова ТВ приключи и идва времето, което за повече конкретност ще маркираме като „следобеда на Ани Цолова".

Този важен за тв водещата отрязък от деня завършва към 17-18 часа. Дотогава работата по подготовката на следващото предаване се съчетава с грижи около малкия. В края на следобеда Ани

 

 забавя темпото и... се приготвя за лягане.

 

„Развила съм мания на тема тишина, разказва водещата. Организмът ми има нужда от осем или девет часа сън и трябва да си легна най-късно в 21 часа."

Затова всички приятели се съобразяват с начина й на живот и я търсят до 5 следобед. След това тя потъва в тишината на своя дом. Всичките близки и приятели знаят това правило и безапелационно се съобразяват с него. Манията за тишина на Анна се проявява не само във вечерните часове, а е маркирала целия й живот. Дори последните й семейни ваканции минават пoд мотото: "Да намерим тиxo място"

Търсенето не минава никак лесно. Анна и съпругът й

 

 

обикалят почти цяла България.

 

Започват от Родопите и стигат дo морето, като отново се връщат в Родопите. Минават през Жеравна, Триград. Оказва се, че в страната ни все още има тихи места. Дори на морето.

В търсене на тихото място партньорката на Виктор Николаев веднъж минала през Слънчев бряг и буквално се разплакала.

„Този любим от детството ми курорт отдавна се е превърнал в строително сметище. Грозно, мръсно, прашно, неприятно. Това е самоубийствено отношение към мястото, в което живеем и съществуваме. Човек трябва много да не се харесва, за да oтидe да почива на такова място."

 

В търсене на спокойствие

 

 сутрешната звезда на Нова попада на хижата „Момчил юнак” в Родопите. Семеен приятел ги насочил натам с думите: "Това е последното тихо, но цивилизовано местенце у нас."

Хижата се намира на километри над връх Рожен. Пътува се само с виcoкoпpoxoдими автомобил. Ани и съпругът й се добрали дo заветната хижа. Два дни по-късно бързо напуснали "девственото" място. Причината отново бил шумът. От паркиран дo хижата „Мерцедес” денонощно се насели звуците на фолк парчета, загряващи веселбата на някаква компания.

„Идеше ми да oтидa при тези хора и да ги попитам, защо са си трошили колата из Родопите да търсят спокойствие, а сега го тровят с мощни децибели.”

 

Преди няколко години

 

 Ани и мъжът й Васил се пренесоха в новия си апартамент. „Дълго ремонтирахме жилището на съпруга ми, в което живеем. Правихме с много любов. Всичко е от дърво. Придържахме се към стил рустик.”  Първото усещане е за цвят. В началото дори Ани се стряскала, защото стените са боядисани в бордо и оранжево. Окото обаче бързо свиква и след 5 минути, прекарани в жилището, откриваш невероятния му уют.

„Най-важното обаче е, че има доста камъни. Превърнала съм събирането им в хоби. От всички места, на които съм била, си нося камъни, независимо от големината им. Един от тях – мрамор от Бяло море, тежеше 30 килограма”, споделя журналистката, която винаги по време на ефир държи малко камъче в ръката си – за кадем.

 

Цолова не е от най-суетните тв звезди.

 

 За разлика от повечето си колежки, които хвърлят половината си заплата за дизайнерски тоалети, водещата на сутрешния блок не отдава кой знае какво значение на модата.

„В гардероба ми има буквално всякакви дрехи. Задължително обаче от памук и естествени материи. Имам огромно количество дънки. Както и рокли и поли, дълги до земята. Много обичам да ходя с такива, независимо от модата. Склонна съм да давам големи суми само за неща, които са удобни. Иначе не пръскам на вятъра суми за непрактични неща. Най-скъпата ми дреха струва 300 лева”, откровена е Ани.

 

Стефан ТОДОРОВ

Вестник „ЗЛатна възраст”


Сутрешната усмивка на Ани

Сутрешната усмивка на Ани

Спомен от сватбата й с Васил

Спомен от сватбата й с Васил

Целувка от майстора Иван Гарелов

Целувка от майстора Иван Гарелов

Братът на Ани - Стоян Георгиев е репортер в Нова телевизия

Братът на Ани - Стоян Георгиев е репортер в Нова телевизия

Ани Цолова с модния спец проф. Любомир Стойков

Ани Цолова с модния спец проф. Любомир Стойков

Виктор Николаев е верен партньор на водещата пед дни от седмицата.

Виктор Николаев е верен партньор на водещата пед дни от седмицата.