nabore.bg

Пред телевизора

ТВ ретро: Анахид Цонева – жертва на сексуален фолклор?

  • Сега “баба Ани” снове между САЩ и България и мечтае да събере многобройната си челяд

 

Когато изгря звездата на тв говорителката Анахид, по-късно съпруга на Коста Цонев, бях стажант в БНТ. Тя беше толкова царствена и неотразима като говорителка, че всички мъжаги й точеха мераци, а мои състуденти ми предлагаха почерпка, ако ги запозная с нея. И очаквано около Ани се зароди невероятен еротичен фолклор – щом не се появеше на малкия екран ден-два, плъзваха всякакви слухове, особено че вероятно е... изнасилена.

 

Още след първата й бременност с Теодора,

 

когато слезе от екран след седмия месец заради бъдещото майчинство, се пръкна супер екзотичният слух, че в парк са я сгащили 16 нереза накуп.  Партенката изглеждаше толкова правдива, че в “Пирогов” се точеше опашка от угрижени зрители, дошли да видят “горката Ани”, носейки й бонбони и плодове. Наложи се говорителят Кольо Ламбрев официално да опровергае слуха и да успокои нацията, че я няма на екран, защото чака бебе.

След десетина години – пак същата песен: в Турция в магазин за дамски палта двама биковити анадолци й скочили и я... изнасилили. За трети път тя е “изнасилена” от синове на партийни величия и Анахид от срам опитала да се самоубие, та лежи в болница с опасност за живота.

Самата Ани гледаше с усмивка на слуховете около известната си персона, шегувайки се, че е “най-изнасилваната българка!”. От 35 години тя вече е пенсионирана, от брака си с 

 

бизнесмена Васил Тачев,

 

има дъщеря, дарила майка си с две внучета – Арис и Ейтън.  Бившата тв-говорителка има още две внучета от щерка си Теодора –  Мария и Дейвид, а после и синът й от Коста Цонев – Димитър Цонев (Митко Пъпеша) ексшеф в БНТ и царски говорител, стана дядо и дари Ани с правнуче – Янчо. Сега голямата мечта на младоликата прабаба е как да събере огромната си челяд, която живее и в САЩ, и в София, затова тя снове непрекъснато между тях, като нежен и обичащ еърбъс.

А Коста Цонев, лека му пръст? Когато преди години край Враца се снимаше филм на Никола Корабов за Ботев и легендарната му чета, в него участваше и Коста,

 

заедно с обаятелния с брадата си Милен Пенев,

 

изпълнител на ролята на Войводата. Тогава врачани засичаха палавника Коста Цонев, който на “разходката” избираше най-красивите ученички, предлагайки им да ги запознае със “самия Ботев”! А какво е ставало по-късно в хотела след запознанствата, тук историята мълчи. Но по-консервативните и по-възрастни врачанки цъкаха с език: “Има за жена най-красивата българка, а хукнал да гони ученичките!”

 

Георги КАРДАНОВ

 


Легандарната говорителка днес

Легандарната говорителка днес

Сватбата на Анахид с Коста Цонев

Сватбата на Анахид с Коста Цонев

Мама Ани с двете си деца от Коста Цонев

Мама Ани с двете си деца от Коста Цонев

Баба Ани сред част от многобройното потомство

Баба Ани сред част от многобройното потомство