nabore.bg

Не може да бъде

Смело и благородно!

 

Смело и благородно!Образованието като шанс за спасение от бедността – това е каузата на млада учителка, която, с помощта на дарения и собствени средства, ще преподава в Африка. 

През юли 27-годишната Михаела Стойкова заминава за малко село в Уганда, където два месеца ще преподава в местното училище. 

„В момента знам само „кикати“, което е „здравейте“ и това е – признава Михаела. – Ще преподавам на деца, които са в крайна бедност и самите училища имат проблем с набавяне на ресурсни учители“. 

Учениците на Михаела ще бъдат на възраст от 6 до 14 години. Тя ще ги учи безвъзмездно на английски, математика и география. 

„Образованието е единственият начин и мост към по-добър живот“, казва тя. 

Михаела започнала да събира пари през януари. Средствата са ѝ нужни, за да плати транспортните разходи, както и за джобни на място. Две трети от сумата събрала сама, другата част е дарена от познати и непознати. 

„Трябва да има и такива хора, може да са единици, но трябва да има и такива, иначе светът ще отиде на зле. Те са основоположника или стожера на това светът да бъде добър“, казва Сабина – приятелка на Михаела, която също дарила средства за благородното ѝ начинание. 

Наградата ми ще е „да запаля искрици, такива искрици, които в децата после да не могат да угаснат – децата да искат толкова много да учат, да търсят и да намерят призванието си, че никой да не може да ги спре след това“, признава Михаела.

 

 

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg