nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

80-годишна самодейка радва с песните си силистренци

Драганка Михайлова е родена на 29 юни 1942 година в с. Стрелково, Силистренско. Има по-малък брат Иван. Майка и е от село Поп Кралево. Живеят в Стрелково, но настъпва срив в отношенията между майката и баща, и майката взема децата и отива в Силистра. Живеят на квартира. Децата са били много послушни, работливи и ученолюбиви.

Драганка Михайлова

 

Майката на Драганка има сестра, която няма деца и да помогне на сестра си взема Драганка в своето семейство, което било заможно. Много добро възпитание е получила. Записват я в най-престижното училище „Отец Паисий”. В Силистра по това време има педагогическо училище и в него работи хореографът Папанчева и води школа по балет и записват там Драганка. Още от малка тя участва в много детски оперети. След завършването на основно образование я изпращат да учи в Русе в балетно училище. Връща се в Силистра и започва работа в отдел „Народно здраве”, където се пенсионира.

В Силистра по това време се поставят много оперети и тя изпълнява главните роли. Драганка Михайлова се омъжва и има две деца. Галина е прокурор, а Теодор завършва школата на МВР в Симеоново. Днес си живее щастливо, но съпругът й си отива от този свят. Сама отглежда и възпитава децата си.

Днес се радва на внук и внучка, завършили право. Пее в хора към болницата до пенсионирането си. После вече 2 години пее в читалището ”Доростол 1870” в хор за стари градски песни  „Златна есен”. Хорът печели много медали и награди и ходят в цялата страна. На рождения си ден тя събра целия хор, много приятели и роднини в ресторант „Болярките”. Драганка пише и стихове и декламира чудесно. Получи много поздравления, подаръци, цветя. Всички присъстващи се веселиха под звуците на жива музика. Тя участва и в сдружението „По първи петли” и там поздравява присъстващите със свои стихове.

Щастлива е Драганка защото е дала много за самодейността на любимата си Силистра. Крачи смело към другите си юбилеи. Бъди жива и здрава още много години и продължавай да пееш!

 

Йорданка ЖЕКОВА, Силистра