nabore.bg

Тежката дума

„25 години по сините стъпки” – четвърт век национално предателство

Вървя по ул. „Раковски“ и вниманието ми бе привлечено  от един транспарант, който покриваше, и все още покрива, цялата фасада на сградата на Съюза на демократичните сили. Прочетох го няколко пъти: „25 години по сините стъпки“.

Замислих се. Какво всъщност донесоха на България „сините стъпки“?

Многопартийна система, раздирана от междупартийни битки за власт и материални блага, бедност, изпратила страната ни на последното място в класацията по мизерия на ЕС, донесоха ни организирана и битова престъпност, съдебна система, славеща се с корумпираност и липса на професионализъм на служителите на Темида, разсипани здравеопазване, образование, наука и култура, упадък на нравите и морала, загърбване на духовните ценности на православието, безперспективност за младото и средно поколение, тъжни старини за възрастните хора, външна и вътрешна политика и отбрана, изцяло подчинени на чужди интереси,  управници, назначавани от  посланици на „приятелски“ държави. 

Всичко това ни дава основание да кажем – 25 години национално предателство. Под американски натиск,

 

ЕС санкционира Русия заради завръщането на Крим

 

в семейството на Руската федерация. В отговор РФ санкционира ЕС, вкл.България, което е тежъл удар за нашата икономика. Страната ни беше   п-р-и-н-у-д-е-н-а  да се откаже от трите енергийни проекта, без да бъде компенсирана за понесените щети в размер на стотици милиони евро.  Премиерът Бойко Борисов: Опитваме се да направим максимума за възстановяване на нормалните отношения с Русия, които имат отдавнашни традиции и от чието разрушаване търпим загуби“, заяви той в интервю  за руската агенция ТАСС на 07.07.2015 г. Прави ли Борисов наистина опит за възстановяване на нормалните отношения? На думи, но това няма стойност. Затова ние предлагаме: България да изяви желание пред РФ, двете държави да сключат договор за приятелство и сътрудничество и да се откажат от насила наложените санкции. Такава една стъпка би се отразила благоприятно на българо-руските отношения  и би отворила необятния руски пазар за българска  продукция. 

 

Това не би противоречало на членството ни в ЕС.

 

Едно национално отговорно правителство трябва да защитава интересите на страната си, а не да следва геополитическите стремежи на една чужда сила. За съжаление, България няма изработена стратегия за своята външна и вътрешна политика. Съпредседателят на фондация „Америка за България“  (По-правилно би било „България за Америка“) Гари Макдугъл пише във в. „Уолстрийт джърнъл“, че през последната година станало ясно, че президентът на Русия Владимир Путин се стреми да възстанови бившия Съветски съюз... Москва не винаги се нуждае от танкове и войски, когато се опитва да завладее съседите си“. Ако Москва наистина умее да завладява без танкове и войски означава, че е по-интелигентна от Вашингтон, който се стреми да завладее не само съседите си но и целия свят със самолетоносачи, танкове, пилотни и безпилотни самолети. В тази статия Макдугъл цитира думите на Плевнелиев, и.д.президент на България, казани на среща с членовете на фондацията „Америка за България“, който сравнил прикритата агресия на Москва срещу България с опит на Русия да проникне в НАТО с помощта на „Троянски кон“. Това изказване на Плевнелиев, неподкрепено с никакви доказателства , е в пълно противоречие с изказването на Борисов.  Външният министър на България Даниел Митов, вашингтонски довереник и по информация на наш източник американски поданик, заяви във Вашингтонския център за стратегически и международни изследвания, че „Поведението на Русия в момента е сериозна заплаха за нашата сигурност“.  Когато в рамките на едно правителство премиер и външен министър, а в допълнение и президентът

 

правят напълно противоречиви изказвания,

 

 може ли някой да каже кой определя външната политика на страната? В същото време шефът на НАТО Столтенберг заяви, че няма опасност от руска агресия към някоя страна-членка на Алианса. Има управленци, които се правят на по-големи католици от папата, в очакване на похвала от големия началник.

СЪДЕБНАТА СИСТЕМА в България е създадена и кадрово подсигурена със следователи, прокурори и съдии, които умеят да пазят, а мнозина от тях и да работят съвместно с криминално-политическия „елит“ на страната. Всичко това е известно отдавна и далеч извън границите на родината ни. Тежки критики към системата отправят редица сериозни международни организации, но гласът им остава нечут. Не остана назад и Държавният департамент на САЩ, - страна чийто послушен сателит сме – който в свой доклад от 26.07.2015 г. посочва с остър тон, че корупцията в правителството създава среда, позволяваща някои престъпления, като трафика на хора. Държавният департамент препоръчва на България да засили усилията за разследване, наказателно преследване и осъждане на трафикантите на хора...Като говори за „корупция в правителството“, Държавният департамент може би насочва стрелите срещу Бойко Борисов?! Държавният департамент би трябвало да добави, че на съдебната ни система не са нужни реформи на дребно,                            

а нож, който да реже надълбоко и нашироко!

 

Проблемът на съдебната ни система не е само трафикът на хора, а липсата на морал, професионални качества, нейната корумпираност и зависимост от престъпния свят.

БЕЖАНЦИТЕ са другия важен проблем, който правителство и парламент трябва да решат незабавно.  Организаторите на кървававата баня в Близкия Изток, Северна Африка и Афганистан – САЩ и Израел – трябва да поемат грижата за бежанците. Да се говори у нас за хуманно чувство към тези нещастни хора  е подигравка с живеещия в мизерия български народ, защото не виждаме към него да се проявява хуманност. Бежанците променят етническия състав на страната ни, те са ни чужди по вяра, манталитет, обичаи, с тях в страната проникват и представители на терористични организации. България отделя и значителни средства за издръжка на бягащите от войната хора, въпреки че сме най-бедната страна в ЕС. За съжаление, на нашите управници им липсва достойнство, за да отхвърлят исканията да спонсорираме и подкрепяме чужди интереси. 

АМЕРИКАНСКИТЕ  БАЗИ  в България застрашават националната сигурност на страната и би трябвало управляващите

 

да помолят учтиво нашия по-голям брат да си прибере базите,

 

 защото ставаме прицелна точка на два удара – от страна на джихадистите и от страна на Москва. Братът би трябвало да прояви разбиране, още повече, че престоят му струва скъпо на народа ни. Крайно време е Вашингтон да разбере, че не е морално да защитават своите интереси на чужди територии и с чужди войски. Ако Белият дом не знае какво е морално, някой трябва да му го обясни, докато не е станало късно.

БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА  още се радва на блажения си сън. От нея очакваме да тръгне с апостолски дух на просветителска дейност сред циганите и българите – мохамедани.  С  тази дейност може да се справи най-добре БПЦ. Ако владиците и свещениците тръгнат на поход за защита на българщината, ще им простим картончетата.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”

 


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов